Womenpreneurs Balkan Bootcamp, thirrje për femrat nga Ballkani

Womenpreneurs Balkan Bootcamp

Womenpreneurs Balkan Bootcamp është një program për femrat, që sapo kanë nisur një biznes (3-6 muajt e fundit) apo do nisin një të tillë në 12 muajt e ardhshëm. Bootcamp-i nis javën tjetër më 25 maj, zgjat 5 ditë (çdo mbasdite) dhe është pa pagesë. Aplikimi mund të bëhet nëpërmjet thirrjes për aplikim deri më 24 maj.

Me mbështetjen e Startup Macedonia dhe Swiss Entrepreneurship Program (SwissEP) lideret e së nesërmes nga Shqipëria, Bosnjë-Herzegovina, Bullgaria, Kroacia, Greqia, Kosova, Mali Zi, Maqedonia, Rumania, Serbia dhe Sllovenia do të kenë mundësinë të mësojnë nga ekspertët lokalë dhe nderkombëtarë.

Ky program organizohet nga Womenpreneurs Stories dhe Startup Macedonia, bashkë me skuadrën e CEED Hub Skopje si dhe partnerët nga çdo vend i Ballkanit. Balkans Capital është partneri zyrtar nga Shqipëria.

“Balkans Capital gjithmonë ka mbështetur dhe do të mbështesë bizneset e reja. Ky është një program, që e kemi veçanërisht për zemër për shkak të impaktit dhe vlerës së shtuar, që ka për femrat që kanë nisur apo do nisin biznesin e tyre dhe të cilat kanë potencialin, për të sjellë një ndryshim në shoqërinë tonë apo për të zgjidhur problemet aktuale nëpërmjet bizneseve të tyre” – thotë Aneida Bajraktari, bashkëthemeluese e Balkans Capital.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale