Vjen panairi “Shqipëria punon Tokën”


Këtë fundjavë, panairi “Shqipëria Punon Tokën” është një destinacion i mirë për ju, krahas panairit të librit i hapur tashmë. Është panairi, eventi më i madh për bujqësinë, zhvillimin rural dhe agrobiznesin në Shqipëri.

Për dy ditë me radhë në zemër të Tiranës do të zërë vend ajo pjesë e Shqipërisë që punon e prodhon, për tregun vendas dhe për eksportin.  Panairi mbetet vitrina më e mirë për promovimin e produkteve shqiptare.

Sivjet është edicioni i tretë i panairit, i cili po kthehet në një traditë të përvitshme.

“Shqipëria Punon Tokën” është një mundësi e shkëlqyer komunikimi e fermerëve me njëri-tjetrin, për të shkëmbyer eksperienca, për të ndarë histori suksesi dhe vizionin se si mund të zhvillohet më tej bujqësia shqiptare, blegtoria, akuakultura, sektori i agropërpunimit e deri tek agroturizmi.

Rreth 400 fermerë dhe sipërmarrës në fushën e agrobiznesit do të marrin pjesë në panairin e organizuar nga Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë.

Ministria e Bujqësisë thekson në njoftimin e saj se, “fermerë të vegjël anekënd Shqipërisë, si dhe biznese të mëdha në sektorin e buqjësisë, blegtorisë, agropërpunimit, bimëve medicinale dhe akuakulturës”.

Marrin pjesë bankat dhe institucionet e tjera financiare që kreditojnë bujqësinë dhe agrobiznesin. Si dhe 12 biznese në fushën e agroturizmit. Pjesë e panairit do të jenë edhe biznese nga vendet e rajonit. (Kosovë, Maqedoni e Veriut, Serbi madje edhe Italia)

Risitë e edicionit të tretë

Vendosja në shesh e fermerëve dhe sipërmarrësve do të jetë e ndarë sipas sektorëve, ku operojnë.

Numri më i lartë i sipërmarrësve dhe prania e bizneseve të rajonit.

Pse t’a vizitoni

Në këtë event, të konceptuar me disa minievente, nuk do të mungojë argëtimi, festa dhe diskutimi për zhvillimin e mëtejshëm të bujqësisë e agrobiznesit.

Ëork shop-e për sigurinë ushqimore; për çertifikimin Global GAP; për programin IPARD etj; për preparatet e mbrojtjes së bimëve etj.

Për të apasionuarit pas kafshëve dhe fëmijët, do të ketë një fermë të veçantë,

Parashikohet cooking shoë nga ekspertë të kuzhinës dhe një koncert festiv mbrëmjen e së shtunës me kuartetin “Peter Pan”.

Qytetarët do të kenë mundësi të blejnë vetë produkte direkt nga fermerët, me një çmim më të ulët se zakonisht.

Sheshi “Skënderbej” do të marrë një pamje tjetër në datat 16 dhe 17 Nëntor, duke u shndërruar në një arenë ekspozimi dhe degustimi të prodhimeve të tokës shqiptare.

 

 

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale