Trajnim: Financa për Vendimmarrësit


Kursi “Financa për Vendimmarrësit” (Finance for Decision Makers) është një nga trajnimet më të dobishme dhe premium për menaxherët në mbarë botën. Sot askush nuk mund të jetë një menaxher i suksesshëm nëse nuk është financiarisht i përgatitur dhe nëse nuk kupton aspektet financiare të biznesit.

Njohuritë financiare mund t’ju duken të vështira dhe raportet të paqarta. Por, a është vërtet kaq e vështirë? Nëpërmjet këtij kursi ju do të mësoni të përdorni gjuhën që përdorin njerëzit e financave, duke e bërë komunikimin më të lehtë, minimizuar rrezikun dhe kapur mundësitë.

Si do të ju ndihmojë ky kurs?

Ky kurs do të rrisë njohuritë tuaja financiare dhe do t’ju njohë me mënyrën se si shifrat mbështesin punën tuaj të përditshme dhe sesi nëpërmjet tyre ju mund të monitoroni biznesin dhe të merrni vendime shumë më të mira.

Temat që do trajtohen:

Dita e 1-rë.

1. Hyrje;
2. Bazat e terminologjisë financiare;
3. Departamenti i financës dhe ndërveprimi me departamentet e tjerë;
4. Raportet kryesore financiare; (Pasqyra e të Ardhurave & Shpenzimeve, Bilanci, Fluksi Monetar.)
5. Kontrolli i brendshëm;

Dita e 2-të.

1. Përsëritje;
2. Përfitueshmëria nga klientët; (A janë të gjithë klientët fitimprurës?)
3. Planifikimi financiar; (Buxhetimi)
4. Kontrolli analitik; (Për çdo departament)
5. Investimet. (Kthimi nga investimi: Koha dhe mënyrat e kthimit, etj.)

Për të konfirmuar pjesëmarrjen tuaj/e punonjësve tuaj ju lutem konfirmoni në: [email protected]

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale