Thirrje për shprehje interesi në Akademinë e Turizmit për të Rinj

Akademinë e Turizmit për të Rinj

Projekti “Promovimi i turizmit të qëndrueshëm përmes rritjes së kapacitetit të komunave dhe sipërmarrjes në Parkun Kombëtar të Prespës”.

Qendra Shqiptare për Qeverisjen Mjedisore (ACEG Center) në bashkëpunim me programin GIZ- ProSEED përmes IDEA + pjesë integrale e projektit IDEA, do të mbështesë individë, që duan të hyjnë në botën e biznesit të Turizmit Natyror në zonën e Parkut Kombëtar të Prespës.

Thirrja për aplikim është e hapur për të rinjtë, gratë dhe burrat, banorë të bashkive Devoll dhe Pustec. Të gjithë, të cilët kanë ide sipërmarrëse dhe dëshirojnë ta zhvillojnë atë në një plan biznesi, janë të ftuar të aplikojnë.
Do të përzgjidhen 50 të rinj nga bashkitë Devoll dhe Pustec.

Do të përfitoni nga 10 ditë trajnimi aktiv dhe argëtues dhe 2 muaj trajnim individual për të zhvilluar një plan biznesi të zbatueshëm. Pjesëmarrësit, që ndjekin plotësisht trajnimin dhe paraqesin planin e biznesit, do të certifikohen për të marrë qasje të privilegjuar në skemën e dhënies së granteve nga IDEA.

Për më tepër, Komisioni i Vlerësimit do të zgjedhë idenë më të mirë, e cila do të mbështetet me një grant prej 1500 EURO nga projekti. Komisioni i Vlerësimit do të përbëhet nga përfaqësues të Qendrës ACEG, donatorit PONT, komunitetit dhe pushtetit lokal.

Lexoni: Bëhuni pjesë e nismës Ambasadorët e Rinj Europianë

Projekti “Promovimi i turizmit të qëndrueshëm përmes ngritjes së kapaciteteve të komunave dhe ndërmarrësisë në rajonin e gjerë të Prespës”, është financuar nga Prespa Ohrit Trust Fund/ PONT dhe programi ProSEED përmes IDEA + pjesë integrale e projektit IDEA, e financuar nga Ministria Federale Gjermane për Ekonomi Bashkëpunim dhe Zhvillim (BMZ) dhe implementuar nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) në bashkëpunim me Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë.

Ky projekt synon të orientojë zhvillimin e turizmit në hapësirën e gjerë të Prespës drejt turizmit natyror, të rrisë aftësitë e sipërmarrësve të rinj në turizëm të qëndrueshëm, jo vetëm përmes trajnimeve, por edhe mbështetjes financiare. Qëllimi i tij kryesor është të mbrojë biodiversitetin e Parkut Kombëtar të Prespës duke forcuar komunitetin duke rritur shanset për punësimin e tyre dhe zhvillimin e një ekonomie të qëndrueshme në këto dy bashki.

Të rinjtë dhe gratë që janë të interesuar të marrin pjesë në këtë projekt janë të ftuar të plotësojnë këtë formular aplikimi. Afati i fundit i dorëzimit është data 26 qershor, 2020.
Vetëm kandidatët e përzgjedhur do të kontaktohen, të cilët do të informohen më tej për detajet e organizimit të aktiviteteve.

Për çdo informacion, ju mund të shkruani në faqen e Facebook-ut, Qendra ACEG ose në adresën e postës elektronike: info@aceg.al.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale