Tatimet, sipërmarrësit që ndajnë fitimet, afat deri me 20 gusht për të paguar taksën


20 Gusht, është afati i fundit i deklarimit dhe pagesës së tatimit të mbajtur në burim. Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, bën të ditur se këtë duhet ta bëjnë të gjithë sipërmarrësit ( në shoqëritë tregtare apo persona juridikë), të cilët kanë marrë vendimin e destinimit të fitimit pas tatimit dhe e kanë shpërndarë atë në formën e dividenti.

Deklarimi i shumës së dividentit, bëhet përmes deklaratës së tatimit të mbajtur në burim, e cila dorëzohet online në administratën tatimore brenda kësaj date.

Lexoni: Turizmi, krahas tatimeve edhe ministri Ahmetaj në bregdet

Pagesa për tatimin bëhet në bankat e nivelit të dytë, pavarësisht nëse është kryer apo jo pagesa e dividentëve për subjektet/individët përfitues.

Gjithashtu, tatimet kujtone se në rast mosdeklarimi apo mospagese në afat të tatimit mbi dividentët, do të zbatohen dispozitat përkatëse ligjore (që kërkojnë me gjoba).

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale