Stilolapsi elektrik që largon pickimet e mushkonjave
Përditësuar së fundmi: 11/07/2017

Stilolapsi elektrik që largon pickimet e mushkonjave

Share
nga Neada Muçaj
Kor 11, 2017

Mushkonjat janë një bezdi e madhe. Po çfarë ndodh vërtet nga “sulmet” e këtij insekti të pamëshirshëm?

Pasi ulet në lëkurën tuaj, mushkonja përdor gojën e saj si gjilpërë për të shpuar mishin tuaj të butë dhe menjëherë injekton pak nga pështymën e saj në lëkurën tuaj për të penguar koagulimin e gjakut.

Rezultati është një kombinim i një gunge ngjyrë rozë në lëkurë dhe kruarje.

Trupi juaj e identifikon pështymën si “të huaj” dhe dërgon antitrupa për të sulmuar zonën e infektuar.

Përveç vapës ky mund të jetë problemi më i madh gjatës tinës së verës. Por si çdo problem tjetër edhe ky e ka një zgjidhje. Një zgjidhje teknologjike ndryshe nga dylyftimi me pallaskë dhe desifektimi me alkol.

‘Bite Helper’ është një stilolaps elektrik i cili neutralizon kruarjet. Paisja shpërndan nxehtësi dhe dridhje në vendin e pickimit. Ky proces zgjat veteëm 45 sekonda. Ai lokalizon rrjedhjen e gjakut dhe rrit qarkullimin e tij. Ky proces mund të përsëritet deri sa pickimi të zhduket.

Duke qenë se stilolapsi është tërësisht elektrik ai nuk përdor asnjë përbërës kimik dhe mund të ripërdoret. Vetëm me një kusht, që duhet t’i ndryshoni bateritë e konsumuara.

Paisja Bite Helper kushton 39.95 dollarë dhe është zgjidhja më e mirë e momentit për të zbutur “plagët” e shkaktuara nga pickimet.

/Mashable