Si të përgatisni ekipin tuaj për çdo situatë, njësoj si në ushtri


James D. Murphy tregon se si pronarët e bizneseve mund të udhëheqin ekipet në mënyrë efektive të ngjashme me atë të ushtrisë.

Para themelimit të kompanisë së konsulencës Afterburner, Murphy ishte një pilot i Forcave Ajrore që fluturoi me F-15, një nga avionët më të sofistikuar të kohës së tij. Ai më vonë u bë Shefi i 116-të i Luftëtarëve të Luftës për Mbrojtjen e Gardës Kombëtare të Gjeorgjisë, ku puna e tij ishte të drejtonte 42 pilotë luftarakë për luftë, të gatshëm për t’u vendosur në mbarë botën brenda 72 orëve.

Të përballosh presionin do të thotë të jesh gati për çdo gjë që mund të ndodh. Është një leksion që drejtuesit e bizneseve duhet të kenë kujdes.

“Bizneset flasin për planifikim, dhe gjëja e parë që diksutojnë janë të ardhurat,” thotë ai. “Por ata nuk planifikojnë mirë shumë nga veprimet që rrjedhimisht sjellin shumë të ardhura.”

Këto janë katër mënyrat më të mira të planifikimt për çdo kompani që synon sukses:

  1. Mbani një mbledhje dhe një postmbledhje për çdo plan.

Murphy thekson rëndësinë e takimit përpara ekzekutimit të çdo lloj plani, dhe njohjes së skuadrës me çdo detaj të planit. Kjo e mban atë të lidhur me ide dhe fokus të njëjtë. Pasi detyrat janë ekzekutuar, bëni një përmbledhje për të ndihmuar në mbylljen e hapësirave të pritshmërive dhe asaj që vërtet ka ndodhur. “Analizoni përfitimet dhe humbjet tuaja,” thotë ai. “Kuptoni pse kanë ndodhur dhe zbatojini mësimet e marra në një cikël tjetër planifikimi sa më shpejt të mundeni.”

  1. Ftojini të gjithë në tavolinë.

Drejtuesit e mirë janë përfshirës gjatë procesit të planifikimit. “Ata nuk planifikojnë pas dyerve të mbyllura dhe të prezantojnë planin për kompaninë,” shpjegon Murphy. “Ata përfshijnë sa më shumë nga pjesëtarët e organizatës në planifikim. Kjo e frymëzon skuadrën.” Ai thekson se nëse të gjithë arrijnë të kuptojnë qëllimin e planit, i gjithë grupi do të punojë më mirë.

  1. Vendosni një shembull duke u treguar të thjeshtë dhe të sinqertë.

Murphy thekson se udhëheqësit përcaktojnë se sa e sinqertë dhe e afërt do të jetë pjesa tjetër e ekipit gjatë konferencave. “Lërini të gjithë të kuptojnë se ky është një mjedis psikologjikisht i sigurtë.” Reflektimi dhe pyetjet janë një mënyrë shumë e mirë për të ndarë mësimet e marra në dobi të ekipit. Kur të gjithë tregohen transparent atëherë ndodhin përgatitjet më efektive.

  1. Krijoni një “Destinacion me cilësi maksimale”

“Ju nuk mund të parashikoni të ardhmen,” thotë Murphy, “por ju mund të projektoni atë të ardhme që dëshironi për organizatën tuaj.” Ai sugjeron të vendosen pritshmëri rreth qëllimeve tuaja sa më specifike, duke krijuar atë që quhet Destinacioni High Definition i objektivave. Në këtë mënyrë, ju mund të komunikoni dhe të forconi ekipin, e gjitha kjo në detaje me cilësi maksimale.

/INC

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale