Si rezulton pozita e grave sipërmarrëse në raport me burrat, në këtë studim... » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 06/10/2017

Si rezulton pozita e grave sipërmarrëse në raport me burrat, në këtë studim…

Share
nga Silvi Bakiri
Tet 06, 2017

Sipas raportimit Women in Venture report Crunchbase, që u zhvillua me qëllim për të matur ecurinë e grave në botën e sipërmarrjes, rezultoi se 7 % e partnerëve investues në 100 biznese ishin gra.

18 muaj pas këtij raportimi, u zbuluan abuzime me natyrë seksiste, diskriminim në pagesa dhe ngacmime seksuale të grave. Në përgjigje të kësaj, shumë kompani investitore dhe start-up-e ndërmorrën hapa për të përmirësuar sjelljet e tyre brenda biznesit ashtu sikurse edhe diversitetin gjinor të fuqisë punëtore…

Crunchbase vendosi të riaplikonte metodologjinë për të parë progresin, nëse kish pasur një të tillë, ajo çka erdhi më pas ishte inkurajuese në ekuacionin e pozicionimit të gruas në sipërmarrje. 

Disa prej rezultateve, si më poshtë:

  • Ndër 100 firma, përqindja e grave partnere të bizneseve u rrit nga 7 në 8 %.
  • Tetë firma nga 100 të testuara shtuan një grua partnere, për të parën herë.
  • Gratë mbajnë tashmë, 15 % të roleve si bashkëthemeluese në kompani. Një përmirësim prej 25 %  në një periudhë prej 18 muajsh.
  • Gratë zbuluan 16 mikro-sipërmarrje në tri vitet e fundit, 21 % të të gjitha bizneseve të reja në atë kategori.
  • 10 % e sipërmarrjeve arritën fazën e pjekjes me së paku 1 grua themeluese.
  • 60 % e dollarëve të fituara shkuan për investime start up-esh./TechCrunchEvente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00