SHKOLLA VERORE EUROPIANE - Business Magazine Albania

SHKOLLA VERORE EUROPIANE


Vendi: Kryesia e Kuvendit

Këshilli Kombëtar i Integrimit Evropian, pranë Kuvendit të Shqipërisë, në partneritet me Rrjetin e Informacionit të Bashkimit Europian dhe Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë (OSFA) do të organizojnë raundin e parë të Shkollës Verore Evropiane, e cila do të zhvillohet në datat 26-30 Shtator 2016 në Tiranë.

Shkolla Verore synon të identifikojë aktorët e mundshëm të Ekipit Negociator për anëtarësimin e Shqipërisë në BE, si dhe të krijojë një grup ekspertësh me njohuri të thella mbi procesin e vendim-marrjes dhe anëtarësimit në BE, përmirësimin e koordinimit ndër-institucional në nivel kombëtar, si dhe krijimin e rrjeteve efektive të bashkëpunimit.

Krahas ofrimit të një kuadri të plotë teorik, shkolla verore synon gjithashtu të ndihmojë pjesëmarrësit në përmirësimin e aftësive të tyre negociuese me anë të metodave praktike për negociata efektive. Leksionet do të mbahen nga profesorë nga Kolegji i Europës (Bruges), ekspertë të nivelit të lartë kombëtar dhe ndërkombëtar për Integrimin Europian dhe procesin e zgjerimit, si dhe nga Z. Pierre Mirel, ish-Drejtor për Ballkanin Perëndimor në Drejtorinë e Përgjithshme të Zgjerimit (KE).

Gjithashtu, shkolla verore do të përfshijë seanca me përfaqësues të ftuar nga Kuvendi i Shqipërisë, Qeveria, si dhe Delegacioni i Bashkimit Europian në Shqipëri, të cilët do të diskutojnë më pjesëmarrësit mbi procesin e Integrimit Europian të Shqipërisë.

Programi përfshin katër module kryesore:

Moduli 1: Situata aktuale dhe kuadri institucional i Integrimit Europian në Shqipëri;
Moduli 2: Negociatat: Strategjitë dhe negociimi;
Moduli 3: Hapat dhe fazat drejt negociatave;
Moduli 4: Komunikimi në publik i procesit të Integrimit Europian.

Gjatë shkollës verore do të përdoren një shumëllojshmëri e metodave të mësimdhënies dhe të trajnimit si: leksione, prezantime praktike, seminare, diskutime ndërvepruese dhe vizita në strukturat e Integrimit Europian. Këshilli Kombëtar për Integrim Evropian do të ofrojë një praktikë pune për një numër të kufizuar pjesëmarrësish. Të gjithë pjesëmarrësit do të marrin një certifikatë frekuentimi pas përfundimit të suksesshëm të kursit pesë-ditor.

Kush mund të aplikojë?

Nëpunës të administratës publike shqiptare (duke përfshirë edhe institucionet e pavarura) që punojnë në fushën e Integrimit Europian të cilët të synojë të angazhohen në procesin e negociatave;
• Studiuesit e rinj dhe përfaqësues të organizatave jo-qeveritare, të cilët dëshirojnë të përmirësojnë aftësitë e tyre në fushën e Integrimit Europian dhe synojnë të jenë të përfshirë në procesin e negociatave;
• Gazetarë

Regjistrimi:
Pjesëmarrësit e interesuar janë të lutur të dërgojnë CV dhe një letër motivimi përmes postës elektronike në të dyja adresat e mëposhtme:
• Qendra e BE-së Informacioni në Tiranë: info@euin.al
• Kuvendi, Këshilli Kombëtar i Integrimit Europian: Info.Kkie@parlament.al

Afati i aplikimit është data 15 shtator

Ka vetëm 35 vende në dispozicion! Aplikantët e suksesshëm do të njoftohen brenda një jave. Kjo shkollë verore NUK ka Pagesë për pjesëmarrje!

Aplikantët duhet të kenë nivel të mirë të gjuhës angleze. Disa nga seancat do të zhvillohen vetëm në anglisht.

Burimi: parlament.al

Must watch
Business Mag Nr. #25 - Mars 2021

Kjo periudhë përkon me një vit të plotë në kushte pandemie në vendin tonë, në Europë dhe në mbarë botën. Në një vit ndodhën shumë zhvillime, të paparashkuara ndonjëherë më parë nga ne, duke hedhur poshtë shumë plane apo projekte tonat për rritjen. Por, në këtë kohë sipërmarrje të ndryshme u vunë në lëvizje për të gjetur zgjidhje të reja e për të siguruar mbijetesën.

Në këtë numër të revistës, vijnë zhvillimet përmes gjurmëve që kanë lënë tek industri, sipërmarrje apo individë sipërmarrës.

Pano Soko, ekonomist i njohur flet për efektet e paketave ekonomike të mbështetjes dhe nevojën për paketa ndihme në industritë e prekura.

Rubrika 3X3 i kushtohet industrisë së verërave. Nga intervistat tona me 3 prodhues rezulton se

verërat shqiptare janë të “paralizuara” nga pandemia.

Verërat janë në një trend me turizmin. Brunila Liçaj, profesore dhe eksperte në fushën e turizmit është optimiste për të ardhmen e kësaj fushe.

Në rubrikën e brandeve kemi sjellë, fabrikën e qumështit dhe prodhimeve të bulmetit “Lufra”, ndërsa një brand që po rimëkëmbet nga Kosova është prodhuesi i këpucëve artizanale “Perolli”. Të dy këto brande janë model frymëzimi për njerëzit e punës!

Një pjesë e rëndësishme e revistës i dedikohet konkursit dhe fituesve të Businessmag në …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0