Qeveria vendos: do të punësojmë 200 praktikantë në vit


200 praktikantë në vit do të punësohen në institucionet shtetërore. Vendimi është marrë së fundi nga Këshilli i Ministrave.

Ky vendim parashikon që, “Ministria përgjegjëse për rininë dërgon në ministrinë përgjegjëse për financat numrin e praktikantëve që do të punësohen në çdo institucion të administratës shtetërore, në kuadër të programit kombëtar të praktikave të punës për çdo vit buxhetor. Ministria përgjegjëse për financat njofton degët e thesarit për numrin e praktikantëve që do të paguhen brenda fondeve të  miratuara për institucionin përkatës në ligjin vjetor të buxhetit”.

Sipas vendimit, procesi i punësimit të praktikantëve në thirrjet e radhës, bëhet sipas kërkesave të institucioneve të administratës shtetërore.

Ndarja e punësimeve deri në 200 praktikantë në çdo vit buxhetor, bazohet në kërkesat e institucioneve për punësimin e praktikantëve për 1 (një) vit kalendarik dhe numrin e praktikantëve që kanë kryer me sukses programin kombëtar të praktikave të punës.

Të punësuarit do të trajtohen me pagë deri në nivelin IV-b.

Praktikat e punës po marrin një vëmendje të veçantë së fundi në institucionet publike dhe private. Prej vitesh tregu i punës vuan nga një hendek i madh mes formimit dhe fuqisë punëtore të specializuar.

Deri më të tani, të rinjtë në universitete kanë zhvilluar praktika pune në institucione, por nuk ka pasur një politikë të shprehur qartësisht si me vendimin e fundit, për punësimin e tyre në institucionet publike.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale