Pse të mësuarit gjatë gjithë jetës është detyrim nëse doni të arrini suksesin dhe ta ruani atë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 18/01/2020

Pse të mësuarit gjatë gjithë jetës është detyrim nëse doni të arrini suksesin dhe ta ruani atë

Share
nga Admin
Jan 18, 2020
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Nëqoftëse do të intervistonit të gjithë njerëzit e suksesshëm, do të kuptonit që ata ndajnë një filozofi të përbashkët: atë të të qënurit të hapur ndaj të mësuarit në çdo fazë të jetës. Ata vazhdojnë të mësojnë dhe të rriten, në kontrast me njerëzit e pasuksesshëm, të cilit mendojnë që dinë gjithçka për t’ia dalë mbanë.

Të jesh i vendosur per të ndjekur këtë filozofi nuk është e lehtë. Shumë njerëz e shohin edukimin e vazhduar si një humbje kohe. Ajo çfarë ata nuk arrinë të bëjnë, është një mundësi për ju. Çdo ditë që vendosni të mësoni diçka të re, ju zhvilloni dhe shtoni vlerë tek vetja dhe tek ajo çka mund të ofroni. Në këmbim të saj, ju merrni gjithashtu shpërblimin e mundimit tuaj. Fakti është, që të jesh një njeri i hapur ndaj të mësuarit në çdo fazë të jetës, është kthyer në një detyrim për ata që duan të arrinë dhe mbajnë suksesin në ditët e sotme.

Tregohuni të vendosur për të mësuar gjëra të reja rreth industrisë që i përkisni. Shtoni dhe zhvilloni aftësitë tuaja aktuale. Kjo do të sjellë lindjen e më shumë mundësive në ditët në vazhdim dhe do të rrisë vlerën tuaj si ekspert.

Teksa vazhdoni të mësoni, ju do të mësoni gjithashtu për veten dhe do të kuptoni më shumë për të dhe atë çfarë jeni të aftë të bëni.

Mendësia e personave që zgjedhin të jenë pjesë e kësaj filozofie

Këta persona janë gjithmonë të hapur ndaj ndryshimeve dhe mundësive të reja. Kjo i bën të jenë gjithmonë në kërkim të sfidave, ideve dhe eksperiencave. Me anë të kësaj mendësie, ju do të rriteni, mësoni dhe zhvilloheni përtej imagjinatës, duke u bërë një version më i mirë i vetes.

Kjo mendësi ju mundëson gjithashtu ta shikoni jetën nga një perspektivë tjetër dhe të jeni mirënjohës për çdo gjë që ju ofrohet. Çdo mësim i ri është i vlerësuar dhe i respektuar, pasi e kuptoni që me kalimin e kohës, po këto mësime, do t’ju transformojnë perspektivën tuaj mbi jetën.

Procesi nuk konsiston vetëm në leximin e librave dhe mbledhjen e sa më shumë informacioneve. Ajo çfarë mësoni, duhet të vendoset në praktikë.

Të gjithë kemi dobësi të caktuara në jetët tona, të cilat mund t’i përmirësojmë. Dëshira dhe vendosmëria për të bërë këtë ndryshim të mundur, janë hapat e parë që duhen ndërmarrë.

Entrepreneur