Platforma “MësoVet”, vjen falas për mësuesit dhe nxënësit e Arsimit Profesional


 

Platforma “MësoVet” erdhi si një zgjidhje për të mbështetur mësimin e kombinuar që nënkupton përdorimin e disa metodave mësimore, përfshirë mësimin online. Zgjidhja më e përshtatshme për të krijuar mjedisin virtual të të nxënit, rezultoi një platformë e bazuar në moodle, e cila është përshtatur dhe branduar si “MësoVET”

Përfaësuesit e projektit Aftësi për Punë thonë se, “Një fokus i veçantë në këtë periudhë është vendosur tek matura, ku po hartohen materiale mësimore (video, përshkrime të shkurtra, prezantime, quiz, detyra etj.) për orët e humbura nga lëndët që janë provim Mature. Po hartohen gjithashtu dhe materiale sipas programeve orientuese të lëndëve të përgjithshme si Matematikë, Gjuhë Shqipe dhe Letërsi, Anglisht. Nxënësit gjithashtu kanë mundësi të zhvillojnë teste bazuar në programet e maturës, mësuesit më pas mund të punojnë në ato fusha ku konstatohen me shumë boshllëqe”, sipas përfaqësuesve të projektit zviceran “Aftësi për Punë”.

Lexo: Ministrja e Arsimit: Provimet kombëtare do të mbahen. Udhëzuesi për vlerësimin del së shpejti

Kjo metodë mundëson:

  • Krijimin e hapësirave të dedikuara online për lëndë apo module të ndryshme
  • Ngarkimin e materialeve mësimore të ndryshme, si: tekst, prezantime, video, quiz etj
  • Vetë platforma ka opsionet për ti ngarkuar materialet në mënyrë interaktive, si për mësimin dhe detyra të nxënësve
  • Platforma ka edhe opsione të veprimtarive të diskutimit e bashkëpunimit, si: ëiki, forume etj. duke sugjeruar në këtë mënyrë metoda të ndryshme mësimore

Në rastin e testimeve:

  • Materialet në platformë mund të aksesohen në çdo kohë, ndërkohë që “gjurmohet” aktiviteti i nxënësve dhe më
  • Në rastin e testimeve, nxënësit mund të marrin përgjigjet e sakta direkt pas plotësimit të quizit, ndërkohë mësuesit fitojnë kohë nga korigjimi i automatizuar.
  • Mësuesi dhe nxënësi mund të nxjerrin raporte te ndryshme lidhur me aktivitetin në platformë.
  • Platforma është free (pa licencë përdorimi) dhe mund të aksesohet vetëm me një adresë emaili, qoftë nga celulari apo kompjuteri.

Për AFP në veçanti, platforma ështe me vlerë pasi mundëson krijimin e një hapësire me materiale mësimore, një aspekt mjaft problematik në sektor. S4J ka mbështetur hartimin e materialeve mësimore nga komunitetet e praktikës nga mësues që japin lëndë të njëjta, duke nxitur kështu zbatimin e standardeve të cilësisë edhe bashkëpunimin mes kolegëve. Nxënësit praktikantë gjithashtu konribuojnë në këtë proçes.

Ndërsa në kushte normale “MësoVet” ishte një alternativë për mësimin e kombinuar, që ditën kur u mbyllën shkollat kjo platformë mbështeti mësimin në distancë në kushtet e mbylljes së shkollave.

Lexo: Institucionet arsimore qëndrojnë mbyllur deri në 3 Prill

Aktualisht platforma përdoret nga 2640 nxënës e mësues për të zhvilluar mësimin në rreth 80 lëndë. Numri i përdoruesve shtohet çdo ditë, pasi vetë mësuesit e shohin këtë platformë si më të qëndrueshme për të lehtësuar dhe dokumentuar mësimin në distancë. Për përdoruesit, përveç tutorialeve, ofrohet suport teknik 24/7. Për mësuesit në veçanti ka udhëzime për hartimin e materialeve interaktive, vendosjen në platformë dhe përdorimin e saj në funksion të cilësisë së mësimit dhe rritjes së vëmendjes së nxënësve.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale