Nyja e Milotit, nisin punimet për ndërtim
Përditësuar së fundmi: 11/07/2018

Nyja e Milotit, nisin punimet për ndërtim

Share
nga Albana Mucaj
Kor 11, 2018

Kush ka marrë rrugën për Kukës apo Kosovë, e kupton që Rruga e Kombit nis në fakt në Milot. Deri aty një të çojnë rrugë të tjera dhe një nyje në Milot, në ndërtim e sipër prej vitesh.

Punimet në këtë nyje kanë filluar së fundi, pas finanicimit prej 1.6 mld lekë nga buxheti i shtetit.

Kjo është një pikë strategjike për trafikun, pasi lidh Rrugën e Kombit me aksin që shkon nga Tirana drejt Shkodrës.

Gjatë inspektimit të punimeve, ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri tha se prej muajit gusht nyja do të bëhet funksionale, duke synuar lehtësimin e trafikut të mjeteve gjatë sezonit turistik.

“Edhe gjatë kësaj vere, gjithë pushuesit do ta ndjejnë diferencën e madhe që do të ketë lehtësimi i trafikut pikërisht në këtë nyje. Kjo është një nga ato veprat e tjera të rëndësishme që ne jemi duke hapur. Këtu do të jetë edhe lidhja me autostradën nga Miloti deri në Balldren”, u shpreh Gjiknuri.

Afrim Qëndro, drejtuesi i Autortitetit Rrugor Shqiptar, bëri me dije se punimet pritet të përfundojnë tërësisht brenda 15 muajve.

“Jemi në nyjen e Milotit. Ka pak ditë që është lidhur kontrata për përfundimin e punimeve të ngelura dhe plotësimin me rrugë dytësore për gjithë nyjen e Milotit. Është një vepër që ka shumë vite që ka filluar, kishin ngelur punimet të pabëra. Kjo nyje nuk mund të futej në shfrytëzim nëse nuk bëhej ky projekt i ri dhe kjo garë e re. E kemi nisur punën dhe përfundimisht brenda 15 muajve kjo nyje do të përfundojë me të gjitha zgjidhjet e plota teknike”, tha Qëndro.

Krahas kësaj pike, investimet parashikojnë edhe rehabilitimin e 9 kilometrave rrugë në zonën përrreth.