Mundësi zhvillimi për bizneset e reja

Mundësi zhvillimi

Thirrja do të jetë e hapur për aplikantët deri më 1 qershor 2020. Aplikantët mund të jenë individë dhe sipërmarrës deri në moshën 34 vjeç.

Qëllimi

Në këtë kohë pandemie, të zgjerojmë mendimin kreativ, për të shmangur qëndrimin pasiv të të rinjve, duke krijuar sipërmarrje të cilat mund të gjenerojnë të ardhura si nëpërmjes punës nga shtëpia, po ashtu nëpërmjet ekonomisë digjitale, të nxisë punësimin, arsimin dhe formimin professional në Shqipëri. Në këtë mënyrë, i japim shtysë një përshtatjeje të nevojshme të tregut të punës në Shqipëri, por edhe në atë ndërkombëtar.

Ky program është krijuar dhe mundësohet nga Unioni i Sipërmarrësve të Rinj të Shqipërisë dhe Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare, me mbështetjen e SME Albania dhe SME Academy.

Sektorë të tillë si informatika, tekstilet, turizmi, zejtaria dhe agro-përpunimi, por jo vetëm, marrin përparësi në vlerësim ndërkohë që fokusi i aplikantit duhet t’i nënshtrohet pesë parimeve thelbësore:

  1.      Thjeshtësia e aplikimit e projekt idesë
  2.     Përfshirje sa më e gjerë dhe impakti social
  3.     Qartësi në pritshmëritë e projektit
  4.     Mundësi funksionimi në distancë
  5.     Vazhdimësia ekonomiko-financiare

Aplikimet do të administrohen nga një Komision i përbashkët, i posaçëm.

Për më shumë informacion kontaktoni në adresën e emailit të Unioni i Sipërmarrësve të Rinj Shqiptarë [email protected]

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare [email protected]

Plotësoni formularin e aplikimit duke klikuar këtu.

Klikoni këtu për rregulloren e projektit.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale