Mjekimi i të sëmurëve me Covid ’19, i rimbursueshëm

rimbursim

Është miratuar tashmë rimbursimi i mjekimit për të sëmurët me COVID ’19. Vendimi i Këshillit të Ministrave vlen për personat që do të trajtohen në shtëpi. Për formën e lehtë të sëmundjes rimbursimi është parashikuar në vlerën e 1 mijë e 650 lekëve, ndërsa një formë më e rëndë e infentimit do të rimbursohet deri në vlervn 10 mijë e 900 lekë.

Vendimi i Këshillit të Ministrave parashikon që rimbursimi të kryhet nga Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor.

Paketa e barnave për trajtimin ambulator në banesë përbëhet nga dy skema trajtimi në varësi të formës së sëmundjes. Vlera e rimbursimit të paketës së barnave për skemën e parë të trajtimit, ku bën pjesë forma e lehtë do të jetë jo më shumë se 1 mijë e 650 lekë. Ndërsa për formën e mesme të sëmundjes vlera e rimbursimit të medikamenteve do të jetë jo më shumë se 10 mijë e 900 lekë.

Receta e rimbursimit për personat e diagnostikuar pozitiv me koronavirus do të lëshohet nga mjeku i familjes sipas rregullave të përcaktuara nga Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor. E gjithë popullata konsiderohet përfituese nga skema e sigurimeve shëndetësore, duke u regjistruar dhe identifikuar si e siguruar.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale