Librat për fëmijë që kanë ndikuar te njerëzit e suksesshëm
Përditësuar së fundmi: 13/02/2018

Librat për fëmijë që kanë ndikuar te njerëzit e suksesshëm

Share
nga Neada Muçaj
Shk 13, 2018

Ne të gjithë kemi patur librat tanë të preferuar të fëmijërisë të cilët dashur padashur kanë ndikuar në jetën tonë.

Këta janë disa nga librat më të mirë për fëmijë, sipas njerëzve më të sukesshëm.

Ndoshta dhe ju mund t’i keni lexuar, në të kundërt mund t’i bleni dhe t’ja lexoni ato fëmijëve tuaj. Bukinist i sjell ata për ju të përkthyer në gjuhën shqipe, e për ti porositur mjafton të klikoni titullin e librit më poshtë:

Vëllimet e “Harry Potter” nga J.K. Rowling

Librat e Harri Poterit janë bërë një fenomen letrar ndërkombëtar. Harri ka pushtuar faqet e para të gazetave dhe ka zgjuar dashurinë për leximin në një brez të tërë. Ritmi i shpejtë, personazhet e paharrueshme, drama e përsosur, i bëjnë këta libra kryevepra absolute, të dashura për fëmijët dhe për të rriturit.

Adam Grant, një profesor i menaxhimit në Wharton, thotë se J.K. Rowling është ndoshta personi i gjallë më me ndikim në botë.

“Ka shumë origjinalitet në tregimet e Harry Potter: Rruga për të shkuar në Hogwarts, të gjitha idetë e ndryshme rreth asaj se si thuhen magjitë, fëmijët që janë përgjegjës për ruajtjen e të rriturve – të gjitha këto janë një standard për të thënë, “Unë dua të bëj diçka të re”, tha ai.

“Kopshti sekret” nga Frances Hodgson Burnett

Pas zbulimit të një dere të mbyllur në një kopsht sekret të rrënuar, një vajzë jetime, së bashku me dy shokët e saj, gjejnë një mënyrë për ta hapur dhe kërkojnë ta sjellin atë në jetë në këtë përrallë të interesante nga Frances Hodgson Burnett.

Lexoni: 6 librat që duhet të lexoni në vitin 2018 nëse doni të bëheni të pasur

“Unë gjithmonë kam dashur të jem si Mary Lennox (personazhi kryesor i përrallës),” thotë Anne Hathaway. “Kam ende një pikë të dobët për kopshtet dhe gjithmonë shkoj për të parë nëse mund të gjej dyer të mbyllura brenda tyre.”

“Princi i vogël” nga Antoine de Saint-Exupery

Një libër që fiton zemrat e fëmijëve me historinë e thjeshtë, por plot me mesazhe të thella e të larmishme për të gjithë.

“Princi i vogël” është historia e një piloti të bllokuar që takon një princ të ri nga hapësira. Kjo është një përrallë alegorike e përvojave reale të jetës së autorit kur zhvendoset në Amerikën e Veriut gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Ky ishte dhe libri i preferuar i aktorit James Dean. Ai e identifikonte veten me këtë libër dhe e merrte atë me vete kudo që shkonte.

Matilda” nga Roald Dahl

“Matilda” është historia e vajzës së talentuar me prindër të ashpër që përdor fuqitë e saj telepatike për të mbrojtur miqtë e saj nga drejtoresha e tyre e keq dhe prindërit e saj të çuditshëm.

Lexoni: 7 librat më të shitur për vitin 2017 në bukinist.al