Në historinë e kantinave të njohura në Shqipëri, e që po prezantohen tashmë edhe jashtë, flitet për sipërmarrësit e tyre. Blerim Kokomanin, vreshtari, që punoi në Itali për 13 vjet përkrah të njohurit Andrea Franchetti, para se të rikthehej në Shqipëri dhe të krijonte fermën ‘’Kokomani”. Le Figaro e prezanton Blerimin si “dashnor të natyrës”, ashtu siç dëshirojnë ta cilësojnë bashkëshortja dhe vajza e tij. Arsyeja është se ai kultivon në mënyrë biologjike vreshtat e tij.
‘’Ujitja dhe pesticidet nuk janë të domosdoshme këtu,’’ thekson Le Figaro.
Për verën Arbri, media franceze thekson se, në një sipërfaqe vreshtash prej 25 hektarësh, vera ‘’Arbri’’ po prodhohet prej tre gjeneratash.
Përmes sipërmarrësit Muharrem Çobo, Le Figaro tregon shkëputjen e prodhimit të verës privatisht në periudhën e komunizmit. Ndërkohë, theksohet në artikull, ashtu si edhe në titullin e tij, se historia e vreshtarisë në Shqipëri është mbi 2800 vjeçare.
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.