Krijoni dokumentarin tuaj, bëhuni pjesë e trajnimit të Balkan’s Gate

Balkan's Gate

Balkan’s Gate në bashkëpunim me Ambasadën Amerikane dhe Prezencën e OSBE-së në Shqipëri hapin thirrjen për aplikime për trajnimin në kuadër të Visual Storytelling Lab 2020.

AFATI I APLIKIMIT: 25 KORRIK 2020.

VISUAL STORYTELLING LAB është një program trajnimi për studentët dhe të diplomuarit në gazetari dhe shkenca sociale nga Shqipëria , të cilët janë të interesuar për zhvillimin e mëtejshëm të aftësive dhe kapaciteteve të tyre për t’u përfshirë në punë kërkimore në fushën e gazetarisë dhe realizimin e prodhimeve audio-vizuale në nivel kompetent e profesional, për të qenë në lartësinë e sfidave që paraqet një mjedis mediatik në ndryshim të përhershëm.

Laboratori Visual Storytelling synon t’u përçojë studentëve të interesuar njohuri teorike e praktike të gjuhës pamore, si dhe të prodhojë një dokumentar, që synon në fuqizimin e zërit të të rinjve dhe kapaciteteve të tyre demokratike. Ky dokumentar do t’i shfaqet publikut në përfundim të projektit.

Ky trajnim drejtohet nga regjisori i mirënjohur amerikan Nathaniel Hansen. Trajnimi zhvillohet gjatë 10 ditëve të Rezidencës filmike Balkan’s Gate, në datat 1-10 Tetor 2020 në Fier.

Kush mund të aplikojë?

• Thirrja është e hapur për studentët dhe të diplomuarit në gazetari dhe shkenca sociale nga Shqipëria, si dhe për të gjithë të rinjtë e interesuar nga Shqipëria të përfshirë në aktivitete të ngjashme më parë.
• Pjesëmarrësit që kanë ndjekur me sukses të gjithë komponentët e trajnimit do të pajisen me një certifikatë trajnimi të lëshuar nga Ambasada Amerikane, Prezenca e OSBE-së në Shqipëri dhe Balkan’s Gate.

Kushtet e aplikimit:

1. Pranohen aplikantët shtetas shqiptarë me rezidencë në Shqipëri nga mosha 18 deri në moshën 35 vjeç.
2. Aplikantët duhet të kenë një interes të veçantë dhe një ndjeshmëri të lartë ndaj problemeve sociale, barazisë gjinore dhe sfidave të rinisë në Shqipëri dhe rajon.
3. Aplikantët e suksesshëm pritet të shfaqin një qëndrim bashkëpunues në grup dhe të sfidojnë stereotipet me bazë gjinore, etnike, rajonale, sociale, dhe politike.
4. Aplikantët duhet jenë të disponueshëm gjatë gjithë kohëzgjatjes së projektit.
5. Aplikantët duhet të jenë të aftë në anglisht (nga mirë në nivelin shumë të mirë)

Si mund të aplikohet?

Të gjithë të interesuarit mund të dërgojnë dokumentet e mëposhtme në gjuhën shqip dhe anglisht në adresën: [email protected] brenda datës 25 Korrik 2020:

1- Jetëshkrimin e tyre (CV) të përditësuar e cila duhet të përmbajë informacione për qytetin e tyre të vendbanimit, trajnimet dhe përvojat e mëparshme, emailin dhe numrin e telefonit celular.
2- Koncept ide të shkurtër për projektin e tyre filmik dhe problematikën që duan të trajtojnë.
3- Punë të mëparshme në fushën e gazetarisë/angazhimit nëpërmjet materialeve audio-vizuale në media apo rrjetet sociale (në rast se kanë)
4- Një letër e shkurtër motivuese (800 karaktere) e cila shpjegon mes të tjerash çfarë i motivon ata të jenë pjesë e programit, mendimet e tyre për situatën e rinisë në Shqipëri dhe se si do të donin të përfitonin nga ky program për ta shprehur atë.

Shpallja e fituesve
Lista përfundimtare e aplikantëve të përzgjedhur do të shpallet më 30 Korrik 2020.

Ky edicion i Balkan’s Gate mbështetet nga Ambasada e SHBA në Shqipëri dhe nga Prezenca e OSBE-së në Shqipëri.

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale