Kontrolli i emocioneve » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 19/08/2016

Kontrolli i emocioneve

Share
nga Fiorela Jaupi
Gus 19, 2016
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Kontrolli i emocioneve prej nesh është shumë i vështirë, pasi t’i kontrollosh ato duhet të kesh informacion të mjaftueshëm dhe njohje të tyre, ndërkohë që ne nuk i kuptojmë mjaftueshëm.

Por e rëndësishme është t’i vëzhgosh ato, veçanërisht ato negative dhe të kuptosh që emocionet negative janë të padobishme dhe nuk i shërbejnë asnjë qëllimi; duke i shprehur nuk mësojmë asgjë të re; konsumojnë shumë nga energjitë tona duke na lënë shpesh herë “bosh”; duke dëmtuar shumë edhe shëndetin.

Në fakt emocionet negative nuk na përkasin neve. Ato krijohen artificialisht që nga fëmijëria duke imituar njerëzit rreth nesh që shprehin emocione negative. Prandaj roli i prindërve është themelor në shëndetin emocional të fëmijëve.

Ne lindim pa emocione negative, ato i mësojmë gjatë jetës. Pra, kemi zgjedhje! Ne lindim pa emocione negative por për disa arsye të pakuptuara ende ne i mësojmë ato shumë shpejt dhe bëhemi “master” të shprehjes së tyre.

© Anila Bashllari

Burimi: facebook.com

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente