Ja si mendon t’i lidhë shqiptarët në botë Mark Kosmo


Me krijimin e Fondacionit “Global Albanians” Mark Kosmo, parashikon të rrisë mundësinë e mbështetjes së organizatave në Shqipëri. Ai thotë në një intervistë për Businessmag.al se shihet një nevojë e madhe për të mbështetur organizatat e bamirësisë dhe ato jofitimprurëse dhe shërbimet që ato mundësojnë në Shqipëri. “Ka nga Diaspora Shqiptare që do të donin t’i mbështesin këto organizata, por nuk ka një mënyrë më të thjeshtë pa një organizatë Shqiptare përtej deteteve, që ndihmon si një platformë dhe një ndërmjetës”, thotë ai.

Fondacioni The Global Albanians shpresoj të bëhet një mjet për dhjetëra mijëra shqiptarë në Diasporë për të dhuruar miliona dollarë në mbështetje të organizatave jofitimprurëse dhe problemeve e kauzave që ato adresojnë”, thotë ai. Në të njëjtën kohë po punon për të krijuar një rrjet profesionstësh. Frymëzimin e ka marrë nga puna në Gërmi në Kosovë dhe takimet me mijëra shqiptarë në mbarë botën që kanë dëshirë të ndihmojnë. Rrjeti i profesionistëve do të zhvillohet në një rrjet më të fokusuar rajonal dhe tematik në mënyrë që profesionitët të mund të mësojnë nga njëri-tjetri dhe të ndihmojnë njëri tjetrin.

“Këto njohuri do të përmirësojë jetën e profesionistëve shqiptarë në mbarë botën dhe do ta bëjë më të lehtë për ta të jenë më të angazhuar profesionalisht duke ndihmuar në Shqipëri pa qenë të pranishëm këtu”, thotë Mark.

Mark është i bindur se, duke rritur lidhjen dhe sasinë e njerëzve dhe parave të disponueshme për të ndihmuar shqiptarët kudo, ne të gjithë bëhemi më të mirë dhe përmirësojmë jetën tonë, pavarësisht vendin ku jetojmë.

Pse profesionistët shqiptarë dhe organizatat jofitimpruresë (NGO) duhe të bëhen pjesë e platformës suaj?

Fondacioni Global Albanians është e vetmja mënyrë që ata mund të përdorin për të grumbulluat para nga Diaspora Shqiptare me kosto të ulët duke prekur sa më shumë njerëz. Tani për tani nuk ekziston një mënyrë tjetër.

Po njësoj, edhe për rrjetin e profesionistëve nuk ka një mënyrë më ëë thjeshtë për të gjetur profesionistë shqiptarë nëpër botë që zotërojnë formim të njëjtë. Njerëzit do të mund të gjejnë kolegë të rinj dhe njerëz të rinj apo student, mentor dhe njohje të nevojshme për karrierën e tyre.

Objektivi i Mark është që në 10 vite ai të ngrejë një fondacion që  të jetë mjaftueshëm i madh për të mbështetur fondacionet lokale në Shqipëri, Kosovë, dhe vende të tjera ku jetojnë shqiptarët. Fondacioni do të promovojë kontribute bamirësie nga Diaspora dhe gjithashtu nga shqiptarë që jetojnë në Shqipëri, Kosovë dhe kudo për të përmirësuar komunitetet e tyre lokale.

Për rrjetin e profesionistëve, do të jetë në dorën e njerëzve që punojnë në rrjetet e ndryshme për të përcaktuar sesi ata do të punojnë së bashku. Duke e njohur tregun në këtë drejtim, ai parashikon të jetë fleksibël në objektivin afatgjatë për rrjetin e profesionistëve.

Mark ende po punon për ndërtimin e Website-it të Fondacionit Global Albanians, por nëse doni t’i shkruani më parë mund ta kontaktoni në https://www.facebook.com/GlobalAlbaniansFoundation — [email protected] .

Përsa i përket rrjetit të profesionistëve Germin Global Albanian, mjafton të lidheni më Mark në LinkedIn. Database do të ndërtohet përpara se të fillojë zhvillimi i rrjetit në vitin 2019 — https://www.linkedin.com/in/mark-kosmo .

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale