Ja çfarë nuk duhet të thoni asnjëherë në një intervistë pune » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 13/08/2019

Ja çfarë nuk duhet të thoni asnjëherë në një intervistë pune

Share
nga Eridon Elshani
Gus 13, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Këtu janë 12 shprehje në një intervistë pune që mund t’ju diskualifikojnë automatikisht vetëm nëse jeni shumë me fat:

‘Çfarë bën kompania juaj?’

Pyetje si kjo do t’ju bëjnë të dukeni sikur as nuk ju intereson për të bërë një kërkim të thjeshtë në Google. Bëni një studim të vogël si për kompaninë ashtu edhe për intervistuesin tuaj.

‘A jeni i/e martuar? / etj.

Asnjëherë mos i bëni intervistuesit ndonjë pyetje personale – ose diçka që mund të jetë ofenduese.

Sharjet.

Të gjithë shajnë. Sidoqoftë, është më mirë të përmbaheni nga marrëzitë në intervistat e punës.

Çdo gjë fyese, seksiste, raciste, etj.

Një intervistë pune nuk është vendi për të treguar sensin tuaj të humorit. Qëndroni larg temave që mund ta bëjnë intervistuesin të ndihet në siklet, nëse është e mundur.

“E dua punën tuaj”

Përqendrohuni më pak në punën që ata bëjnë, dhe më shumë në atë për të cilin jeni duke u intervistuar.

Çdo gjë që tregon se kjo kompani e caktuar nuk është zgjedhja juaj kryesore

Edhe nëse nuk e imagjinoni dot veten duke qëndruar shumë gjatë në atë kompani, është e rëndësishme të mos e shprehni. Mos e bëni intervistuesin të ndjehet sikur nuk e vlerësoni kompaninë e tyre.

Çdo gjë që duket kërcënuese

Shmangni çdo fjali që fillon me “Unë duhet ta fitoj këtë vend punë, ose …”

Kur e gënjeni intervistuesin juaj

Mos gënjeni. Nëse gënjeshtra juaj kuptohet, do të diskualifikoheni. Nëse nuk është kështu, do të zbuloheni më vonë. Kur intervistoheni për një vend pune, ndershmëria është gjithmonë strategjia më e mirë.

Mos e bëni intervistuesin me faj

Asnjë intervistues profesionist nuk do t’i lejojë vetes të jenë t’ju ofrojnë një punë nga ndjenja e fajit. Atyre me siguri nuk u intereson se sa shumë keni nevojë për këtë vend pune. Përqendrohuni vetëm në kualifikimet tuaja dhe në atë që mund të bëni për kompaninë.

“A doni të dalim për darkë?

Mos flirto me intervistuesin tënd.

Do ta them përsëri – mos flirto me intervistuesin tënd. Edhe nëse jeni aq të sigurt se mund ta fitoni këtë vend pune përmes joshjes, prapë kjo taktikë ka të ngjarë të përfundojë keq.

‘Për çfarë pozite po intervistohem?’

Pse keni shkuar për të bërë intervistën nëse nuk e dini se për çfarë po intervistoheni?

“Unë e di që nuk jam personi më i kualifikuar, por …”

Nëse e thoni këtë, përgjigjja e duhur nga intervistuesi është: “Oh, nuk je? Mirupafshim atëherë”.

Është e qartë që intervistuesi mendon se ju jeni mjaft i kualifikuar për të biseduar. Prandaj ndaloni vetë-zhvlerësimin. Nuk është freskuese. Kjo ju bën të tingëlloni si një njeri i trishtuar, dhe intervistuesi do të vazhdojë të intervistojë tek dikush që mendon se është personi më i kualifikuar.

BusinessInsider