Intervistë me Georg Kuttner, prezantues i StartUp Live #7
Përditësuar së fundmi: 31/05/2018

Intervistë me Georg Kuttner, prezantues i StartUp Live #7

Share
nga Jon
Maj 31, 2018

Si ishin pritshmëritë tuaja në fillim dhe si janë ato tani në fund të eventit?

Pritshmëritë e mia ishin të larta, si gjithmonë, sepse është hera ime e 3 që unë prezantoj këtë event. Eventi i parë në vitin 2016 ishte shumë i mirë. Vitin që shkoi, në vitin 2017, akoma edhe më mire dhe këtë vit gjithashtu cilësia e ideve është përmirësuar. Gjithashtu, kishim më shumë projekte dhe ide se viti që shkoi, dhe atmosfera e krijuar këtu ishte e mirë.

Keni patur ndonjë preferencë të veçantë për projektet e prezantuara?

Më pëlqyen shumë ide. Veçanërisht ato në fushën sociale, që kanë misionin të krijojnë një shoqëri më të mirë. Në këndvështrimin e biznesit, më pëlqeu idea që mori çmimin nga Ivanaj Foundation, gjithashtu edhe fituesit e vendit të parë, sepse çka atë bëjnë është e mrekullueshme. Njoh disa startup-e që bëjnë të njëjtën gjë. E kam parë të njëjtën ide të implementohet me sukses edhe në vende të tjera, dhe mendoj se ajo do të funksionojë edhe këtu. Dhe të kesh në skuadrë disa djem të vegjël, është shumë bukur.

A ka diçka tjetër që do të duhej të ishte e pranishme këtu?

E gjithë kjo vjen jo nga startup-et por nga sistemi në përgjithësi. Disa nga bizneset këtu janë tepër normale për ne në Austri, prej nga unë vij. P.sh. “food delivery” nuk ka asgjë të veçantë në Austri ose Gjermani. Këtu ka shhumë vlerë, sepse nuk ka shumë të tillë. Nuk ka nga ana tjetër në masë “Uber” apo “AirBNB”. Kështu që shumë gjëra të konsoliduara në vende të tjera nuk janë këtu që për mua si konsumator nuk është diçka e mirë, por nga ana tjetër, për të rinjtë, kjo mund të jetë një mundësi e mirë sepse ata mund të bëjnë diçka që funksionon në vende të tjera, dhe ata mund t’a adaptojnë këtu.