Heliox, projekti fitues i NASASpaceAppsPrishtina do të përfaqësojë Kosovën në nivel global


Sot do t’ju prezantojmë me Heliox, projektin fitues të #NASA #SpaceAppsPrishtina 2017. Heliox është nominuar nga Kosova për vlerësim global nga juria e NASA-së, si dhe për çmimin “People’s Choice Award”.

Update* Është hapur votimi për çmimin “People’s Choice Award” të garës #NASA #SpaceApps

Krijoni “user” dhe pasi të pranoni konfirmimin në email, votoni për #Heliox nga Innovation Centre Kosovo #Kosova, në këtë LINK.

Rreth projektit

Me zgjidhjen që ofron Heliox ju mund të menaxhoni energjinë që vjen nga panelet diellore, duke parashikuar prodhimin e energjisë. Heliox menaxhon rrjedhën e energjisë nga prodhimi në konsum. Bazuar në parashikimet e motit, Heliox parashikon se sa energji do të prodhohet në ditët e ardhshme.

Shkencëtarët nga e gjithë bota po bëjnë thirrje për një kalim nga përdorimi i karburanteve fosile në energjitë e rinovueshme. Energjia diellore është një nga burimet energjitike më efikase dhe më miqësore ndaj mjedisit. Dielli është e ardhmja e prodhimit të energjisë. Por ende ekzistojnë shumë paqartësi për mënyrën e njohjes dhe përfitimit të një sasi më të madhe të energjisë së prodhuar dhe të kuptuarit se sa energji prodhon një panel diellor.

Ekipi i Heliox përbëhet nga studentë të diplomuar në Shkencat Kompjuterike, Inxhinieri Energjetike dhe Grafik Dizajn. Atyre u pëlqen të zgjidhin probleme të ndryshme, veçanërisht nëse ata kanë potencial për ta bërë jetën më të mirë për gjeneratat e ardhshme.

Heliox ofron një qasje të re për përdorimin e energjisë nga panelet diellore dhe menaxhimin e tij. Duke përdorur të dhënat meteorologjike dhe vendndodhjen e paneleve, sistemi parashikon sasinë e energjisë që do të prodhohet ditën e nesërme.

Karakteristikat kryesore të website-it dhe aplikacionit të Heliox:

Vizualizimi: ndihmon në kuptimin e energjisë diellore duke dhënë shembuj të vërtetë dhe realë mbi potencialin e saj
Analizë: mbajtja e të dhënave për panelet diellore, gjenerimin dhe konsumin e energjisë
Mjet i planifikimit: ndihmon përdoruesit të planifikojnë përdorimin e përditshëm të pajisjeve elektrike, në mënyrë më efikase.

Burimi: 2017.spaceappschallenge.org

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale