Gati 1 nga 10 amerikanë kanë fshirë llogarinë e tyre në Facebook nga shqetësimi për privatësinë
Përditësuar së fundmi: 12/04/2018

Gati 1 nga 10 amerikanë kanë fshirë llogarinë e tyre në Facebook nga shqetësimi për privatësinë

Share
nga Neada Muçaj
Pri 12, 2018

CEO i Facebook Mark Zuckerberg tha në dëshminë e tij këtë javë në Uashington se nuk kishte një numër të rëdësishëm njerëzish që po fshijnë Facebook pas zbulimit që firmat e të dhënave si Cambridge Analytica janë në gjendje të vjedhin informacion personal nga miliona përdorues.

Por, Carolina Milanesi dhe grupi hulumtues i teknologjisë Techpinions vendosën të anketojnë 1,000 amerikanë për gjykimin e tyre rreth gjigantit të rrjeteve sociale.

Milanesi shkruan se angazhimi më i ulët është në fakt rreziku i vërtetë për Facebook, jo domosdoshmërisht njerëzit që fshijnë llogaritë e tyre.

Këto janë dhe rezultatet e mbledhura nga studimi:

  • 17% e amerikanëve kanë fshirë aplikacionin Facebook nga telefoni i tyre lidhur me shqetësimet e privatësisë.
  • 35% thonë se po e përdorin Facebook më pak për çështjen e privatësisë.
  • 9% e kanë fshirë plotësisht llogarinë e tyre në Facebook.
  • 39% e amerikanëve janë “shumë të informuar” dhe 37% thonë se janë “disi të informuar” për skandalin e Cambridge Analytica.