Francezët nuk do i përgjigjen më e-maileve pas orarit të punës » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 03/01/2017

Francezët nuk do i përgjigjen më e-maileve pas orarit të punës

Share
nga Fiorela Jaupi
Jan 03, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Një ligj i ri që i detyron kompanitë franceze t’u japin punonjësve të drejtën për të injoruar emailet dhe smartphone-ët jashtë orarit të punës, ka hyrë në fuqi nga e diela e 1 Janarit.

“E drejta për tu shkëputur”, një nga të parat e këtij lloji në botë do të detyrojë kompanitë me më shumë se 50 punonjës që të negociojnë me një paketë masash me stafin e tyre se kur duhet të punojnë jashtë orarit të kontraktuar të punës.

Përdorimi i tepruar i smartphone është fajësuar për shkallën e “stresit psikologjik nga lodhja në punë” dhe “pagjumësinë” në mesin e të punësuarve, ku shumë prej tyre janë të pasigurtë në lidhje me faktin se kur ata janë të lejuar ligjërisht për t’a mbyllur telefonin.

Ligji i ri është mirëpritur nga sindikatat e fuqishme tregtare të Francës, të cilët kanë argumentuar se si rrjedhojë e përdorimit të tepruar të smartphone-ve, shumë njerëz punojnë më shumë se kufiri i përjavshëm prej 35 orësh.

Masat u zbatuan nga Myriam El Khomri, Ministri i Punës, i cili porositi një raport në Shtator 2015, që paralajmëroi rreth ndikimeve në shëndet të “info-obezitetit” që prek shumë vende pune.

Burimi: monitor.al


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM