Fitoni 1 milion euro në konkursin online CEE Scaleup Challenge


Kompanitë inovative, me zhvillim të shpejtë nga Evropa Qendrore dhe Lindore kanë mundësinë të fitojnë 1 milion euro në CEE Scaleup Challenge, konkursi më i madh ONLINE në rajon, i mundësuar nga platforma Vestbee.

Falë formulës online, themeluesit mund të paraqesin bizneset tek investitorët dhe korporatat, duke qëndruar në shtëpi. Vestbee, platforma kryesore rajonale e matching, që lidh fondet globale të VC, korporatat, përshpejtuesit dhe engjëjt e biznesit me startup-et  dhe scaleup-et nga Evropa Qendrore dhe Lindore, lançoi edicionin e ardhshëm të konkursit më të madh rajonal online – CEE Scaleup Challenge. (www.vestbee.com/cee-scaleup-challenge).

Sipërmarrjet e vogla dhe të mesme me rritje të shpejtë nga Evropa Qendrore dhe Lindore dhe DACH (Gjermani, Austri dhe Zvicër), që bëjnë pjesë në para-serinë A, serinë A dhe më gjerë do të kenë mundësinë të fitojnë 1 milion euro investime nga Next Road Ventures dhe të prezantojnë biznesin e tyre para shumë fondeve të njohura të VC dhe korporatave si InnoEnergy, Accel, Balderton Capital, Credo Ventures, Alfabeat, Iron Wolf Capital, bValue, Simpact, PROfounders Capital, Engie, PGE Ventures, Talanx, Amazon apo EIT Digital.

Një nga çmimet speciale, mbështetur nga InnoEnergy, Partner Strategjik i konkursit, është ftesa në Rrugën e Shpejtë të Investimeve të InnoEnergy (Fast Track to Investment) – program i dedikuar për kompanitë e energjisë, cleantech-ut dhe kompanive që punojnë remote.

Scaleup-et e zgjedhura do të marrin mbështetje të drejtpërdrejtë nga rrjeti i gjerë i ekspertëve dhe partnerëve të energjisë, InnoEnergy, në fushat e zhvillimit të teknologjisë dhe industrializimit, ndërkombëtarizimit dhe zgjerimit të tregut, komercializimin dhe zhvillimin e biznesit, stërvitjen, mentorimin dhe më tej mbështetjen për mbledhjen e fondeve. Aplikantët e përzgjedhur do të marrin p.sh. mbulim mediatik nga MamStartup, biletat për evente, përfshirë InfoShare dhe Webit, si dhe shumë çmime speciale dhe zbritje në mjete dhe shërbime të ndryshme biznesi të ofruara nga Amazon Web Services, HubSpot, DigitalOcean, Brand 24, Revolut Business dhe nga kompania ligjore Zieba & Partners.

Kush mund të aplikojë për CEE Scaleup Challenge?

Kompanitë në rritje nga Evropa Qendrore dhe Lindore dhe DACH që përfshihen në para-seritë A, serinë A dhe më gjerë. Veprimtaritë e tyre duhet të përshtaten në kategori të gjera në biznes dheICT, SaaS, AI, Analytics, Big Data, Fintech & Insurtech, Smart Cities & Home, Industry 4.0 & Proptech, Planet & Sustainability, Healthcare & Wellbeing.

Afati i aplikimit është data 29 mars.

Informacione të mëtejshme rreth programit dhe mundësive të pjesëmarrjes mund t’i gjeni në Website, Facebook, Twitter dhe LinkedIn.

Gjithashtu, mund të kontaktoni me specialisten e Zhvillimit të Biznesit dhe Marketingut në Vestbee, Hana Siuta përmes emailit [email protected]

 

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale