TEDxTirana 2018 - Lidhshmëria

TEDxTirana 2018 – Lidhshmëria

Shtator 15, 2018, 5:30 PM - 8 PM
Qendra Kulturore tek Katedralja Orthodokse

Jo shumë kohë më parë, bota nuk kishte telefona inteligjentë, tableta ose lidhje të tjera broadband.

Fëmijët luanin me fëmijët e tjerë pa patur nevojë për një realitet virtual, ndërsa përpara monedhës dixhitale, paratë ishin një njësi që mund t’i mbanit në xhepin tuaj.

Sidoqoftë, për një periudhë të shkurtër kohore, ne duket se jemi rritur kaq shumë në këtë realitet të ri ku nuk mund ta perceptojmë funksionimin e pavarur prej tij.

Shumë prej tyre do të argumentonin se me shpërthimin e lidhjes wireless në fillim të shekullit të njëzet, njerëzimi tani është më i lidhur se kurrë.

Shumë e quajnë këtë “shoqëri rrjeti”, ndërsa të tjerë besojnë se përdorimi intensiv i internetit rrit rrezikun e izolimit, tjetërsimit dhe veçimit nga shoqëria.

Por a është e vërtetë se jemi më të lidhur tani sesa kemi qenë ndonjëherë? Si ka ndikuar kjo në ndërveprimin tonë njeri me njeri? Si e ka formësuar media sociale raportimin dhe gazetarinë siç e njohim? Cilat janë disa ndryshime të mëdha socio-kulturore që erdhën me revolucionin dixhital?

Si ka ndikuar kjo në kuptimin ndjenjës së komunitetit në aspektin e hapësirës, punës dhe familjes? Çfarë është, në të vërtetë, ai teli i pandashëm i lidhjes që na kufizon ne si njerëz? Për këto pyetje dhe më shumë, ne synojmë të përgjigjemi më 15 shtator.

Share