Për 8 Mars, në vend të luleve, mundëso një punë!


Përpjekjet e dështuara për të gjetur punë shkaktojnë frustrim, paqëndrueshmëri emocionale, kompromenton vetë-respektin dhe sigurinë e të qenit në gjendje të mbështesë familjen. Ata që e gjejnë veten papritmas pa punë janë më të ekspozuar ndaj rrezikut, depresionit, izolimit dhe shumë herë dhe vetëvrasjes.

Për këtë arsye pikërisht në ditën e gruas kemi menduar të bashkohemi. Shumë gra dhe vajza të shoqërisë civile dhe gjithashtu botës së spektaklit kanë vendosur të nisin një fushatë të quajtur:

‘Për 8 Mars , në vend të luleve, mundëso një punë!’

Disa vullnetarë po punojnë fort që të kontaktojnë kompani, të cilat kanë tashmë vende të lira pune. Duke shpresuar fort atë ditë në vend që të dhurojmë tufa me lule do t i dhurohet një punë dhe dinjitet një gruaje. Vetëm kështu mund të jemi të sigurt që jeta e tyre do të mund të ndryshojë. Kjo nismë është e hapur për këdo që do të bëhet pjesë e saj.

Organizatorët bëjnë thirrje që atë ditë në sheshin ”Skënderbej” të ftoni sa më shumë gra dhe vajza që të plotësojnë formularin për të kuptuar llojin e punës që dëshiron të gjejë.

Kjo nismë nuk përfundon atë ditë. Vullnetarët do të luajnë rolin e një zyre pune, duke u përpjekur që çdonjëra prej tyre të punësojë të paktën një grua për një vit.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale