Elon Musk mbaroi ndërtimin e baterisë më të madhë në botë
Përditësuar së fundmi: 21/12/2017

Elon Musk mbaroi ndërtimin e baterisë më të madhe në botë

Share
nga Jon
Dhj 21, 2017

Elon Musk vuri një bast se do të ndërtonte baterinë më të madhe në botë për 100 ditë. Dhe ja ku jemi. Ajo tashmë ka mbaruar!

Tesla sapo mbaroi instalimin e një baterie gjigande në South Australia. Ky sistem Powerpack, ka një kapacitet prej 100 megawatt. Tashmë është momenti të testohet.

Lexoni: A do të dëmtohen mekanikët e vegjël nga makinat elektrike?

Testimi do të bëhet pas disa ditësh që të sigurohet se përmbush kërkesat e AEMO dhe të South Australia.

E gjithë kjo, derivon nga një status i Elon Musk në Twitter në Mars 2017. Nëse ajo nuk ndërtohej për 100 ditë, ai do ta paguante atë (50 milionë $).

Ai e prezantoi këtë në 29 Shtator, ndonëse gjysma e punës ishte bërë.

Ndonëse South Australia e prodhon energjinë elektrike nga burime të rinovueshme, atyre përsëri i duhet një burim tjetër alternativ. Një problem në Shtator 2016, la rezidentet pa energji elektrike. Powerpack, synon që të stabilizojë sistemin e shtetit në fjalë (South Australia) dhe të prodhojë energji të mjaftueshme për të furnizuar 30.000 shtëpi. Kjo shifër, e barabartë me numrin e shtëpive që ngelën pa energji elektrike në shtator 2016.

Në Mars 2017, qeveria deklaroi se planifikonte të krijonte një fond prej A$150 milion për të financuar projekte të tilla. Tesla e Elon Musk u përzgjodh nga 90 kandidatë nga e gjithë bota.

Ndërkohë që të tjerët vetëm flasin, ne po shpalosim pranin tonë të energjisë, duke e bërë South Austria më të pavarur, duke ofruar rezerva energjitike, dhe me çmim më të arsyeshëm për qytetarët këtë verë.” – u shpreh Jay Weatherill, drejtues i shteti të South Australia.

Burimi: Mashable