Molla që sapo keni ngrënë me shumë mundësi është 5 muaj e vjetër. Mollët mblidhen nga muaji gusht deri në nëntor. Mollët të cilat do të shiten në dhjetor mbahen në frigorifer.
Magazinat gjigande ku ato ruhen, mbahen në një temperaturë nga 34 deri në 38 gradë. Ndërsa mollët të cilat do të shiten më vonë, mbahen në një depo me atmosferë të kontrolluar. Ata janë të depozituara në temperatura të ulëta dhe në nivelet e oksigjenit. Nivelet e oksigjenit zvogëlohen me 2% (niveli normal i oksigjenit është rreth 21%).
Por mos përhapni panik!
“Nëse ato trajtohen dhe ruhen në mënyrën e duhur atëherë shija e mollës është e njëjtë si në momentin fillestar kur është mbledhur,” thotë Alisha Albinder një kopshtare me eksperiencë. Mollës humbasin pak aciditet gjatë magazinimit, por nuk ka shumë ndryshime në vlerat ushqyese.
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.