Cilat janë 5 programet kryesore software që duhet të përdorin ekonomistët


Teknologjia ka ndikuar ndjeshëm në planifikimin financiar. Këshilltarët e pavarur, përfaqësuesit e regjistruar edhe llogaritarët kanë nevojë të mbështeten në software të sofistikuar financiarë, të krijuar për t’i ndihmuar ata jo vetëm të hartojnë plane të përshtatshme investimesh dhe kursimesh për klientët.

Pesë programet më të mirë të planifikimit financiar, të përdorura nga ekonomistët, sipas një studimi të fundit të bërë nga T3, Adviser Perspectives, dhe Inside Information janë MoneyGuidePro, eMoney, Right Capital, MoneyTree, dhe Advicent / NaviPlan. Ky sondazh ka anketuar mbi 1.000 këshilltarë me përvojë në industri duke filluar nga disa vjet në më shumë se dy dekada, duke përfaqësuar firmat që mbështeten në software për CRM, menaxhimin e portofolit dhe shërbimet e planifikimit financiar.

Lexo: Biznesi i vogël duhet të pajiset me software falas për mbajtjen e llogarive

MoneyGuidePro

MoneyGuidePro fiton për nga pesha në treg. 36% e të anketuarve që përdorin programin e planifikimit financiar në praktikën e tyre, mbështeten në MoneyGuidePro. E konsideruar si një nga programet më gjithëpërfshirëse dhe lançuar në vitin 2001 nga PIETech, ajo u ngrit shpejt dhe nuk tregon shenja të humbjes së pjesës së tregut.

Një pjesë e suksesit të MoneyGuidePro i atribuohet prezantimit të tij vizualisht tërheqës, miqësor për përdoruesit. Portali kryesor është krijuar për të angazhuar plotësisht klientin, duke përfshirë Play Zone, ku klienti mund të vendosë zgjidhje dhe mundësi të ndryshme, për të parë efektet e mundshme. Sidoqoftë, ekonomisti mban kontrollin përfundimtar të programit, duke përfshirë pjesët e programit që klienti lejohet të shohë. MoneyGuidePro ofron ndërlidhje më interaktive me programet e palëve të treta, duke renditur më shumë se 40 në faqen e saj të internetit.

Një kritikë e programit është se nuk mbështetet në analizën e fluksit të parave, parashikimet e tij të performancës së aksioneve mund të jenë më pak të besueshme. Në vitin 2014, kompania zbuloi myMoneyGuide, një mjet për prezantimin e shitjeve për ekonomistët.

eMoney

eMoney ofron një program shumë të thelluar dhe është i njohur për modelin e tij të detajuar të analizës së fluksit të parave. Nga mbi 1.000 të anketuar që raportuan përdorimin e programeve të planifikimit financiar, 29% raportuan përdorimin eMoney, nga 25% në 2017. Për më tepër, ajo fitoi vlerësimin mesatar më të lartë të përdoruesve (8.0), të të gjitha mjeteve të planifikimit financiar që përfshiu studimi.

Sondazhi gjithashtu zbuloi se eMoney është programi më i përdorur software që këshilltarët po mendojnë të shtojnë në burimet e tyre financiare. Një nga pikat e forta të eMoney është potenciali i tij financiar që ofron të dhëna në kohë reale, njoftime dhe lajme, duke ndihmuar ekonomistët të qëndrojnë të informuar për situata të rëndësishme të klientit dhe tregut. Një tipar tjetër i dukshëm është portali i klientëve eMoney (emX) që lejon klientët të printojnë financat e tyre në çdo kohë.

RightCapital

RightCapital renditet në vendin e tretë në sondazhin e këtij viti, duke marrë gati 10% të pjesës së tregut. Për të qenë një software relativisht i ri, ai ishte ndër më të vlerësuarat (7.97). Përveç kësaj, renditet i treti për programet që njerëzit po mendojnë t’i shtojnë. RightCapital është udhëheqësi i tregut për këshilltarët e rinj e më të vegjël, por po hyn edhe së fundi edhe tek firma më të mëdha. Në të njëjtën kohë, asnjëherë nuk kompromenton një përvojë të shkëlqyer të klientit. Pjesa më e madhe e krijimit të planit fillestar për klientë të rinj është e automatizuar. Kjo veçori thjeshton bazat dhe i bën shumë informacione në dispozicion.

Money Tree

Pjesa e tregut të Money Tree e sjell atë në vendin e katërt në listë me 7.27% të të anketuarve që e zgjedhin atë para programeve të tjera. Ai është software-i më i njohur për firmat e “veteranëve”, që kanë qenë në biznes për më shumë se 20 vjet.

Një nga produktet më të mira të Tree Money është Silver Program. Me një kosto më të ulët sesa programet siç janë MoneyGuidePro dhe Këshilltar eMoney, programi i planifikimit financiar të Money Tree është krijuar për t’u përdorur kryesisht nga bankierët. Ajo ofron fleksibilitet të mirë në aftësitë e tij të qasjes themelore në atë që ai mund të përqendrohet në qëllime të ndryshme, të tilla si pensioni, planifikimi i pasurive të patundshme, ose planet e financimit arsimor. Ndërsa nuk është aq gjithëpërfshirës sa disa programe të tjera. Përveç kësaj, Money Tree Total ofron si synime edhe parashikime në rrjedhën e parave, një veçori jashtëzakonisht e dobishme që plotëson nevojat unike të klientëve të ndryshëm.

Lexo: Ky inxhinier software po lufton ndotjen e ajrit me një aplikacion

Advicent(NaviPlan)

Software Advicent mori përgjigje të favorshme nga  5% e të anketuarve, ku shumica e përmendnin NaviPlan, si produktin e planifikuar financiar. Ndërsa Advicent ofron produkte të shumëfishta të dizajnuara për t’iu përshtatur nevojave të këshilltarëve financiarë, NaviPlan është programi më gjithëpërfshirës dhe i dobishëm. Ai përfshin analizën e kursimeve, pensionit dhe analizë gjithëpërfshirëse të aktiviteteve dhe detyrimeve, përfshirë borxhin.

NaviPlan ofron një nga modulet më të hollësishme të administrimit të parave dhe krahasimet vizuale nga ekrani i investimeve, si dhe simulimet e skenarit Monte Carlo për të ndihmuar në ruajtjen e informacionit.

Burimi: Investopedia

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale