Startup-i izraelit A1C Foods zhvilloi çokollata dhe akullore, të cilat kompania thotë se nuk ndikojnë në nivelin e sheqerit në gjak.
Në vend të zëvendësimit të sheqerit të vërtetë me ëmbëlsues artificialë, një zëdhënëse për A1C tha se, trajtimet e kompanisë janë bërë me përbërës tradicionalë si mielli dhe sheqeri, me shtimin e një “formulimi” që ul indeksin e tyre të glicemisë, nivelin e glukozës në gjak.
Kompania u themelua nga Ran Hirsch, një avokat dhe sipërmarrës, vajza e të cilit u diagnostikua me diabet, në bashkëpunim me Mariela Glandt, një mjek endokrinolog që e trajtoi atë.
Hirsch tha për median isrealite “Calcalist” se kur ai e mori vajzën e vet për të parë znj. Glandt, mjekja i udhëzoi asaj të eliminojë karbohidratet nga dieta e saj dhe më pas i ofroi një copë çokollate.
Znj. Glandt e bëri çokollatën e veçantë në kuzhinën e tij, ndërsa ëndrra e tij ishte ta fuste në prodhim. Kështu lindi dhe partneriteti në biznes midis mjekut dhe avokatit.
Të dy themeluan A1C Foods në 2016. Me qendër në Ramat Gan, në zonën më të madhe metropolitane të Tel Avivit, A1C Foods zhvillon formulime dhe teknologji për të krijuar ushqime që janë të ulëta në karbohidrate dhe indeksin e glicemicisë.
“Ne morëm copa çokollatash derisa ishim në gjendje të izolonim karakteristikat specifike të substancave specifike, t’i manipulonim ata për të ulur indeksin e glicemisë ose ndikimin që ka në nivelet e sheqerit në gjak”, shpjegoi z. Hirsch. “Është një formulë që është e ngjashme me një ilaç, dhe për këtë arsye ne mund ta patentojmë atë. Kemi paraqitur tashmë kërkesa paraprake për një patentë”, tha ai.
Hirsch tha se kompania është në procesin e rritjes së një raundi investimesh prej 2 milionë dollarësh.
A1C nuk po synon vetëm tregun diabetik dhe po përqëndrohet në zhvillimin e një linje versionesh të shëndetshme të ushqimeve popullore “junk”. “Ne u përqëndruam në uljen e karbohidrateve dhe përmbajtjen e sheqerit dhe nuk e kuptuam se produktet tona janë gjithashtu të pasura me proteina”, tha ai. “Të gjithë e kuptojnë se sheqeri i ulët është e ardhmja.”
Kompania po bashkëpunon me kuzhinierët lokalë për të zhvilluar një linjë të akullores me indeks të ulët të glicemisë, si dhe një linjë të picës, pastave dhe bukës.
Marrë nga www.izraelisot.com
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.