Përditësuar së fundmi: 21/04/2017

Çfarë do të sjellë zëvendësimi i krahut të punës nga teknologjia?

nga Fiorela Jaupi
Pri 21, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Presidenti i Bankës Botërore, Jim Kim paralajmëroi se 2/3 e vendeve të punës në vendet në zhvillim mund të zhduken nga zgjerimi i proceseve të automatizuara, gjë që mund të acarojë konfliktet dhe të shtojë dyndjen e refugjatëve.

Dr. Kim i bëri komentet të Enjten në Washington, ndërkohë që udhëheqës politikë e ekonomikë nga mbarë bota u mblodhën për takimet vjetore të Bankës Botërore dhe FMN-së.

Dr. Kim thotë se nuk është e qartë se kur do të ndodhë ky zëvendësim i krahut të punës nga teknologjia.

Ndërkohë, shton ai, këto kërcënime ndaj vendeve të punës shoqërohen me aspirata se së shpejti e gjithë popullata e botës do të jetë e ndërlidhur përmes internetit, por kjo qasje do t’i bëjë njerëzit në vende më të varfra shumë të vetëdijshëm mbi mënyrën si jeton pjesa më e pasur e botës.

Zgjidhja, sipas presidentit të Bankës Botërore, është mobilizimi i kapitalit privat prej triliona dollarësh për të krijuar mënyra të reja, më pak të rrezikshme zhvillimi.

Burimi: indeksonline.net

Evente

Albanian Skills 2017

Maj 26, 2017
ora 08:00 dhe 27 Maj ora 09:00

Samiti Global i PR në Beograd

Qershor 1, 2017
9 AM - 5 PM

Innovate your way out 2017!

Qershor 2, 2017
10 AM - 2 PM

SAMITI GLOBAL I GRUAS

Qershor 3, 2017
9 AM/6PM

Doing Business 2017

Shtator 28, 2017
në orën 09:00 - 29 Shtator Sep 29 në orën 20:00