Thirrje për Aplikim: Bursat e Shoqërisë Civile

bursa

Programi i Bursave të Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë, shpall thirrjen për Aplikime për Bursat: Civil Society Scholar Awards (CSSA), për vitin Akademik 2020 -2021.

QËLLIMI:
Civil Society Scholar Awards (CSSA) mbështet projekte akademike për të mundësuar studentët e doktoraturës dhe stafet akademike, të pasurojnë kërkimet me angazhim social në vendin e tyre ose në rajon.

KUSH MUND TË APLIKOJË:

Studentë të Doktoraturës që studiojnë në universitete të akredituara, brenda ose jashtë vendit;

Staf Akademik me kohë të plotë në Universitetet në Shqipëri (kërkohet të kenë Diplomë Masteri).

AKTIVITET QË MUND TË FINANCOHEN:
Projekte akademike afatshkurtër, të tilla si: kërkim në terren (mbledhje të dhënash); vizita kërkimore në biblioteka, arkiva apo universitete; zhvillim kursesh/kurrikulash; dhe bashkëpunime kërkimore që çojnë në publikime ‘peer- revieëed’. Nuk ofrohet mbështetje për ‘tuition fee’.

FUSHAT E STUDIMIT:
Propozimet për çdo fushë brenda Shkencave Sociale dhe Humane janë të mirëpritura, por me prioritet do të jenë ato që specifikisht do të adresojnë çështje të mprehta të shoqërisë, si:

“Mbrojtja kundër autoritarizmit në rritje;

Zhvillimi i qëndrueshëm, veprimi i klimës dhe zbutja e efekteve të klimës;

Drejtësia ekonomike dhe të drejtat e punëtorëve;

Demokracia e informacionit;

Adresimi i ndikimit të pandemisë Covid-19 në vendlindjen ose rajonin e aplikantit.

AFATI I APLIKIMIT:
Afati i fundit për aplikim është 22 Korrik 2020

Më tepër informacion në lidhje me dokumentacionin e kërkuar do të gjeni te linku:

https://www.opensocietyfoundations.org/grants/civil-society-scholar-awards

Për cdo pyetje apo paqartësi ju mund të kontaktoni në adresën: bursa@osfa.al

 

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale