Policia do të monitorojë me dron segmentet më problematike
Përditësuar së fundmi: 20/08/2018

Policia do të monitorojë me dron segmentet më problematike

Share
nga Neada Muçaj
Gus 20, 2018

Policia e Shtetit ka nisur të përdorë edhe dronët për të evidentuar shkeljet e Kodit Rrugor. Ky monitorim do të shtrihet në të gjitha akset rrugore, për të parandaluar trafikun e rënduar.

Sot, në faqen zyrtare në Facebook, Policia e Shtetit ka njoftuar përmes këtij postimi se një teknologji e re do të përdoret për të vëzhguar parakalimet e gabuara:

“Mirëmëngjes nga Policia e Shtetit!

Policia Rrugore evidenton me dron parakalimet e gabuara.

Tani ka “ilaç” efikas kundër parakalimeve të gabuara në kthesa e vende të padukshme.

Policia Rrugore po monitoron shkeljet dhe parakalimet e gabuara edhe me DRON 

Drejtuesi i mjetit në video në fillim kundërshtoi ndaj konstatimit, por prova e filmuar e “çarmatosi”

Edhe shkeljet e tjera:

1. Respektimi i përparësisë në rrethrrotullime;

2. Distanca e sigurisë mes mjeteve etj.

Vendet ku monitorohet me dron?

Në të gjitha akset rrugore, sidomos në segmentet e evidentuara si “njolla të zeza” të trafikut.

Policia Rrugore apelon për respektimin e sinjalistikës rrugore dhe rregullave të qarkullimit.”

Video me rastin e evidentuar