Patentat e kompanise gjigande Sony Corporation


Nga Albana Laknori,

Sekretare e Përgjithshme Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë

Sony Corp, konglomerati japonez dhe gjigandi i teknologjisë, ka aplikuar për dy grupe patentash, sipas regjistrimeve të publikuara nga USPTO (Zyra e Patentave dhe Markave të SHBA).

Ngritja e Ekosistemeve Bazë të Bllokut te patentave.

Këto paraqitje tregojnë se Sony po shqyrton projektimin e pajisjeve që synojnë në ruajtjen e zinxhirit të bllokut te patentave. Të dy aplikacionet për patentë quhen Device dhe System and Electronic Node dhe Metoda për Ruajtjen e Librit të Shpërndarë. Të dy patentat përqendrohen në përshkrimet e pajisjeve, si dhe sistemet që do të përdoren për mbajtjen e librave. Një aplikacion (Nyja Elektronike dhe Metoda për Ruajtjen e Librit të Shpërndarë) përshkruan një pajisje që mund të përdoret për të mbajtur një regjistër të shpërndarë.

Kjo pajisje do të përbëhej nga një qark që do të konfigurohej për të kryer procesin e minierave që do të shtonte blloqe në rrjet. Patenta spjegon se si blloqet e reja mund të ngjeshen dhe pastaj mund të shtohen në një libër të shpërndarë. Sipas patentës, blloqe të vogla që prodhohen nga një nyje mund të çojnë në shpërblime më të mëdha për përdoruesit.

Aplikimi i dytë (Device and System) përshkruan zhvillimin e një pajisjeje që mund të përdoret për të hyrë në një regjistër të shpërndarë dhe më pas duke përdorur një sistem të virtualeve të shumëfishta për të mbajtur atë regjistër. Duke përdorur nyjet virtuale, teknologjia po përpiqet të sigurojë integritetin e bllokut të zinxhirit, veçanërisht në rastet kur numri i pajisjeve zvogëlohet ose janë vetëm disa. Patenta të tjera për zinxhirin e bllokut: Kjo nuk është hera e parë që Sony ka aplikuar për patentat në teknologjinë e zinxhirit të bllokut te patentave.

Vitin e kaluar në nëntor, konglomerati japonez kishte aplikuar për një patentë për të përdorur bllokun e patentave në sektorin e arsimit.

Kjo patentë ishte paraqitur në partneritet me gjigantin amerikan të teknologjisë, IBM. Ideja ishte të krijohej një sistem që mund të ruante informacionin e studentëve si certifikata, përvoja arsimore etj. Sony gjithashtu kishte aplikuar për një patentë për të krijuar një sistem identifikimi përdorues të fokusuar në sistemet zinxhir të Bllokut. Ky ishte një sistem i legalizimit të multifaktorit (MFA) i bazuar në zinxhirin e Bllokut, i cili do të përdorë dy regjistra të ndarë për të krijuar procesin e identifikimit. Ndërsa patentat e mëhershme rrotulloheshin rreth zhvillimit të zgjidhjeve të bazuara në zinxhirë bllok, këto patenta të fundit fokusohen në zhvillimin e sistemeve hardware për DLT (teknologjia e shpërndarjes së librarisë).

Sony nuk është e vetmja industri e madhe që do të aplikojë për patentat e fokusuara në teknologjinë e zinxhirit te patentave. Gjigandi amerikan i shitjes me pakicë, Walmart gjithashtu kohët e fundit ka aplikuar për një patentë, për të menaxhuar pajisjet e zgjuara duke përdorur teknologjinë Blockchain. Muajin e kaluar, në korrik, Banka e Amerikës (BA) paraqiti një patentë për sistemet e bazuara në Blockchain që mund të kryejnë vlefshmërinë e të dhënave që do të ofrojnë, si dhe ndjekjen e informacionit duke konfirmuar transferimet e burimeve.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale