Një helmetë e re për çiklistët e qytetit » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 28/09/2016

Një helmetë e re për çiklistët e qytetit

Share
nga Neada Muçaj
Sht 28, 2016

Ajo vepron si një helmetë gjatë një përplasjeje apo kur ju rrëzoheni.

Quhet HÖVDING.

Krijuesit thonë se ajo ofron një siguri më të lartë nga goditjet krahasuar me helmetat e tjera.

Kjo u provua gjatë testimeve në vitin 2012 duke ngarë biçikletën me 25mph.

Me këtë shpejtësi ka një rrezikshmëri prej 90% nëqoftëse do të përdorej një helmetë e zakonshme.

HÖVDING e redukton këtë me 2%.

nje-helmete-e-re-per-ciklistet-e-qytetit-businessmag

Airbag-u është dizenjuar të përshtatet si një kapuç. Ai është bërë nga një material najlon super i fortë i cili nuk do të griset kur të fërkohet me tokën. Airbag-u mbushet me helium dhe ai di të dallojë një ecje me biçikletë nga një aksident kështu që ai asnjëherë nuk do të aktivizohet atëherë kur nuk duhet.

Helmeta mund të blihet online për 219£.

/TechInsider.com