Libri 80-vjeçar që do t'ju mësoj sekretin e të bërit para
Përditësuar së fundmi: 23/10/2017

Libri 80-vjeçar që do t’ju mësoj sekretin e të bërit para

Share
nga Neada Muçaj
Tet 23, 2017

Pothuajse një shekull më parë, gazetari Napoleon Hill studioi më shumë se 500 milionerë të bërë vetë ku përfshihej Andrew Carnegie, Henry Ford dhe Charles M. Schwab. Intervistat dhe hulumtimet e tij kulmuan në vitin 1937 me bestsellerin, “Mendo dhe Bëhu i Pasur.” (Think and Grow Rich)

Ajo që Hill e quante “sekreti i të bërit para” realizohej me 13 hapa.

Këshilla e Hills për të ngritur pasurinë tënde është e vlefshme edhe në ditët e sotme. Në fakt, libri i tij është një nga të preferuarit e shumë milionerëve si anëtarët e jurisë të “Shark Tank” Robert Herjavec dhe Daymond John.

John, i cili transformoi 40 dollarë në një linjë veshjesh 6 miliardë dollarëshe, e ka lexuar atë 20 herë. Herjavec, i cili emigroi nga ish-Jugosllavia në Veri të Amerikës me vetëm 20 dollarë në xhep, thotë se çdo profesionist duhet ta lexoj këtë libër. “Është epik,” tha për CBNC manjati i teknologjisë.

“Think and Grow Rich” tregon se sekreti për t’u bërë i pasur qëndron tek mentaliteti.

libri-80-vjecar-qe-do-tju-mesoj-sekretin-e-te-berit-para-businessmag

Libri është i përkthyer në gjuhën shqipe dhe mund të bëhet i juaji duke e porositur në Bukinist.al

Edhe pse me një çmim modest, ky libër nuk duhet të mungojë në bibliotekën tuaj.

Në fakt, Hill nuk i përmend fjalët “para”, “pasuri” apo “financë,” dhe zgjedh të fokusohet në barrierat psikologjike që i pengojnë shumë njerëz të ndërtojnë perandorinë e tyre.

Barbara Corcoran gjithashtu e mbështet këtë libër. “Libri ju mëson se: Nëse mund ta imagjinoni diçka, ju mund ta arrini atë,” thotë ajo për “Think and Grow Rich: The Legacy,” një dokumetar i bazuar në librin e Hill.

“Nuk duhet vetëm ta imagjinoni,” vazhdon ajo, “por ta vizualizoni me ngjyra dhe detaje.”

/CBNC