HTC, LG, dhe Sony, në vitin 2019 do të sjellin telefona 5G
Përditësuar së fundmi: 08/02/2018

HTC, LG, dhe Sony, në vitin 2019 do të sjellin telefona 5G

Share
nga Neada Muçaj
Shk 08, 2018

Planet ambicioze të Qualcomm për 5G sapo hodhën një hap të rëndësishëm përpara.

Një pjesë e vogël e prodhuesve të telefonave njoftojnë se në vitin 2019 do të kenë gati telefona 5G. Midis tyre: HTC, LG, Sony dhe Oppo, të cilët do të jenë ndër të parët që do të adoptojnë modemin e shpejtë të Qualcomm Snapdragon X50 ultra.

Në total, 19 prodhues kanë nënshkruar për të bërë pajisje me pajtueshmëri 5G duke përdorur X50 në vitin 2019. Për konsumatorët, do të thotë se do të ketë të paktën disa pajisje me kapacitet 5G në treg vitin e ardhshëm.

Fakti që shumë prodhues të harduerëve janë të gatshëm të angazhohen në çipat 5G të Qualcomm në vitin 2019, sigurisht që është një shenjë pozitive.

Qualcomm fillimisht prezantoi X50, i cili mundëson lidhjet me shpejtësi të shpejtë gigabit, në vitin 2016.

Por tani që kaq shumë transportues dhe krijues të pajisjeve janë bashkuar në bord, Qualcomm është më afër se kurrë për të bërë planet e tij për 5G realitet.

/Mashable