GDi Tirana shfaq në kohë reale numrin e rasteve me Coronavirus
Përditësuar së fundmi: 13/03/2020

GDi Tirana shfaq në kohë reale numrin e rasteve me Coronavirus

Share
nga Melsena Danglli
Mar 13, 2020

Kompania softuerike GDi Tirana ka zhvilluar një dashboard GIS për monitorimin e përhapjes së virusit në kohë reale.Kjo hartë e bazuar në Esri ArcGIS, shfaq në kohë reale të dhënat e publikuara nga Ministria e Shëndetësisë së Shqipërisë. Në këtë hartë gjendet i detajuar numri i rasteve të prekura nga Coronavirus, si edhe shpërndarja e tyre gjeografike nëpër territorin e Shqipërisë.

Ky dashboard është i njëjtë me atë që është zhvilluar nga universiteti Johnhopkins për monitorimin e emergjencës Coronavirus në rang global. Drejtori i Përgjithshëm i GDi Tirana, Shpati Jupe, u bën thirrje qytetarëve të zbatojnë me përpikmëri të gjitha udhëzimet e publikuara nga Ministria e Shëndetësisë dhe autoritetet e angazhuara me përballimin e kësaj situate emergjente shëndetësore.

“Urojmë që numrat e kësaj harte të mbeten sa më të ulët dhe të jemi të gjithë shëndoshë e mirë”, shkruan në profilin e tij në LinkedIn, Shpati Jupe.

Lexoni: Fondacioni Gates, Mastercard dhe Wellcome bashkohen për të krijuar ilaçet ndaj koronavirusit

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente