Panairi i gastronomisë shqiptare në Berlin mblodhi bashkë qindra sipërmarrës në fushën e agroturizmit dhe kulinarisë, duke mundësuar ndarjen e përvojave dhe rritjen e bashkëpunimit, mes prodhuesve ushqimorë dhe drejtuesve të restorante si dhe përfaqësuesit e agrobiznesit.
Në dy ditët e eventit, temat u diskutuan në panele të rëndësishme se si gastronomia dhe turizmi kontribuojnë në rritjen e profilit të qyteteve shqiptare, me përfaqësues të institucioneve vendore të Prishtinës, Durrësit, Prizrenit dhe Tetovës.
Një panel i dytë iu dedikua potencialit të tregut gjermanofolës për produktet e Ballkanit Perëndimor, ku diskutuan drejtuesit e Forumit Ekonomik Mbarë Shqiptar, Odës Veriperëndimore të Maqedonisë së Veriut, Ish Ambasador i Republikës së Kosovës në Gjermani dhe Kryetari i Klubit të Biznesit Gjermani – Maqedonia e Veriut
Dy panele të tjera iu dedikuan pajisjeve dhe mobilimit në eksperiencën kulinare dhe e ardhmja digjitale e sektorit, përmes përdorimit të aplikacioneve.
- Bruno Selimaj,
- Ekrem Bardha
- Xhelil Musa
- Ilir seferi – drejtues i fondacionit Besa
- Sabit Bytyqi
“Duart e Nënës”
- Ramiz Kukaj – Çka ka qellu restorant – New York, ”100 must visit”
- Smajl Shehu – Kulla e Junikut
- Shkelqim Jupaj – Çarshia e Jupajve
- Ergis Pelo – Kolonja albanischest restraunt
- Ahmet Metaj – për kontributin në hapjen e shkollës së parë shqipe në Berlin në 1976
“Çmimin e Arritjeve Jetësore”
- Dritan Alsela – Baristi i famshem i kafes ne Duseldorf, per hapjen e brendit me emrin e tij
- Altin Prenga – MRIZI I ZANAVE
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.