Fëmijët amerikanë duan të bëhen influencerë, kurse fëmijët kinezë duan të shkojnë në Hënë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 22/07/2019

Fëmijët amerikanë duan të bëhen influencerë, kurse fëmijët kinezë duan të shkojnë në Hënë

Share
nga Eridon Elshani
Kor 22, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Neil Armstrong u bë model në sytë e fëmijëve 50 vjet më parë kur u bë njeriu i parë që shkeli në Hënë më 20 korrik 1969.

Megjithatë, në një studim të kohëve të fundit, fëmijët kishin më shumë gjasa të synonin të bëheshin ylli i ardhshëm i YouTube, në vend të njeriut të ardhshëm që do të shkojë në hënë. Sondazhi, i kryer nga Harris Poll në emër të Lego, zbuloi se fëmijët në SHBA dhe Britani të Madhe preferojnë më shumë të bëhen YouTuberë ose vloggerë se astronautë.

Sondazhi kërkoi nga 3,000 fëmijë të moshave 8 deri në 12 vjeç që të zgjidhin njërin prej pesë profesioneve që ata preferojnë për të ardhmen: astronaut, muzikant, atlet profesionist, mësues, ose vlogger / YouTuber. Megjithëse mes fëmijëve në SHBA dhe Britani të Madhe shumica dëshironin të bëheshin vlogger/YouTuber, 56% e fëmijëve në Kinë thanë se donin të bëheshin astronautë.

Rezultatet e sondazhit nuk mund të zbatohen domosdoshmërisht për të gjithë fëmijët, por, ato reflektojnë një trend në rritje te Gjeneratës Z. Siç shihet në një konferencë tre-ditore për video online nga VidCon, rreth 75,000 adoleshentë bashkë me prindërit e tyre dolën për t’i takuar vloggerët e tyre të preferuar.

“Sa herë që shkoj në shkollë, pothuajse 90% e fëmijëve i dëgjoj duke thënë,” Unë dua të bëhem një YouTuber “, tha DeStorm Power (YouTuber) për Business Insider. “Ata duan të bëhen yje të rrjeteve sociale”.

BusinessInsider