Zgjidhja e Nissan për përdorimin e telefonit ndërsa jeni duke ngarë makinën: Një bllokues sinjali për telefonin tuaj » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 11/05/2017

Zgjidhja e Nissan për përdorimin e telefonit ndërsa jeni duke ngarë makinën: Një bllokues sinjali për telefonin tuaj

Share
nga Anerola Torollari
Maj 11, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Përdorimi i telefonit gjatë drejtimit të automjetit, përveç rastit kur përgjigjeni me anë të kufjeve, është diçka e rrezikshme dhe e pamend.

Por ndonjëherë, pasi ju dëgjoni telefonin tuaj teksa bie, tundimi është shumë i fortë. Dhe aty papritmas jeni duke iu përgjigjur një mesazhi tërësisht të parëndësishëm duke vënë në rrezik jetën tuaj dhe jetën e të tjerëve.

Nissan ka një zgjidhje interesante për këtë problem. I quajtur “Nissan Signal Shield”, që në thelb është një “kafaz Faraday” për telefonin tuaj – një ndarje që bllokon sinjalet elektromagnetike (që përfshijnë sinjale Wi-Fi, Bluetooth dhe sinjalet celulare), si në dalje dhe në hyrje. Vendosni telefonin tuaj brenda saj dhe ai nuk do të marrë sinjale derisa ta nxirrni që aty përsëri.

Michael Faraday shpiku kafazin Faraday në 1836. Në formën e tij më të thjeshtë, është një rrjetë materialesh ndarëse që bllokon fushat elektromagnetike.

Mburoja e sinjalit, e cila bazohet në këtë parim, aktualisht është vetëm një prototip, i instaluar në një “Nissan Juke”. Por lehtësisht mund të bëhet realitet. Sipas Nissan, 18% e shoferëve pranuan se e përdornin telefonin pas timonit dhe çdo gjë që do t’i ndihmojë për të reduktuar këtë përqindje në zero do të vlerësohej shumë nga të gjithë.

“Kjo ka të bëjë më shumë me kontrollin e timonit. Disa shoferë janë të imunizuar ndaj aktivitetit të smartphone-ëve të tyre, por për ata që luftojnë të injorojnë njoftimet e telefonave të tyre, ky koncept ofron një zgjidhje të thjeshtë në këtë botë teknologjike ku ne po jetojmë,” tha Alex Smith, Drejtor Menaxhues i “Nissan Motor GB”, në një deklaratë.

Disa gjëra mund t’iu vijnë në mendje. Si e dëgjoni muzikën nga telefoni juaj gjatë ngarjes së makinës? Nissan thotë se koncepti lejon që telefoni të mbetet i lidhur me një kabull, me sistemin e makinës, por nuk do të mund të merrni telefonata ose mesazhe.

Një problem tjetër i mundshëm mund të lindë në rastin e një përplasjeje; Në vend të transmetimit të vendndodhjes suaj dhe potencialisht, të një thirrjeje për ndihmë, telefoni do të jetë gjysëm i disponueshëm në atë ndarje. Por ky është një rast i rrallë që mund të zgjidhet me funksionalitet e pavarura në makinë.

Nissan nuk është kompania e parë që përpiqet të trajtojë problemin e smartphone-ëve duke tërhequr vëmendjen tonë. Vetëm javën e kaluar, Samsung lançoi një aplikacion (aktualisht duke kaluar testimin beta në Hollandë) që automatikisht u përgjigjet teksteve gjatë kohës që po udhëtoni.

burimi: Mashable

Evente

Hardh Fest 2017

Shtator 7, 2017
9:00 AM - Shtator 10 9:00 PM

Realiteti Virtual në web

Shtator 14, 2017
6 PM - 8:30 PM

Doing Business 2017

Shtator 28, 2017
në orën 09:00 - 29 Shtator Sep 29 në orën 20:00

Crypto Party Tirana

Shtator 30, 2017
10 AM - 8 PM