Zara, BMW, Nike... Këto janë kompanitë më me vlerë në botë

Zara, BMW, Nike… Këto janë kompanitë më me vlerë në botë

Brandet janë pjesë e të gjitha aspekteve të jetës. Sot, korporatat e ndryshme vlerësojnë rëndësinë e zhvillimit të një identiteti online të aksesueshëm nga kushdo në kompjuter apo smartfonë. Ato më të suksesshmet përdorin rrjetet sociale, reklamat dhe marketingun dixhital për të ngulitur emrin dhe produktet e tyre në mendjen e konsumatorëve.

 1. Zara
 • Vlera e brandit: 17.71 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 29.12 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 44,000 $
 1. American Express
 • Vlera e brandit: 19.14 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 27.03 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 86,000 $
 1. Chanel
 • Vlera e brandit: 20.00 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 9.6 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 77,000 $
 1. Pepsi
 • Vlera e brandit: 20.80 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 63.53 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 73,000 $
 1. SAP
 • Vlera e brandit: 22.89 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 28.2 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: $97,000 $
 1. Honda
 • Vlera e brandit: 23.68 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 135.04 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 69,000 $
 1. Oracle
 • Vlera e brandit: 26.13 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 39.83 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 94,000 $
 1. Louis Vuitton
 • Vlera e brandit: 28.15 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 49.02 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 75,000 $
 1. Nike
 • Vlera e brandit: 30.12 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 34.35 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 85,000 $
 1. GE
 • Vlera e brandit: 32.76 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 122.09 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 92,000 $
 1. Cisco
 • Vlera e brandit: 34.58 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 48.00 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 104,000 $
 1. Disney
 • Vlera e brandit: 39.87 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 55.14 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 80,000 $
 1. BMW
 • Vlera e brandit: 41.00 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 113.46 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 89,000 $
 1. IBM
 • Vlera e brandit: 42.97 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 79.14 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 93,000 $
 1. Intel
 • Vlera e brandit: 43.29 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 62.76 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 97,000 $
 1. McDonald’s
 • Vlera e brandit: 43.42 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 22.82 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 52,000 $
 1. Facebook
 • Vlera e brandit: 45.17 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 40.65 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 117,000 $
 1. Mercedes-Benz
 • Vlera e brandit: 48.60 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 188.89 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 71,000 $
 1. Toyota
 • Vlera e brandit: 53.40 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 258.24 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 92,000 $
 1. Samsung
 • Vlera e brandit: 59.89 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 211.40 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 92,000 $
 1. Coca-Cola
 • Vlera e brandit: 66.34 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 35.41 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 75,000 $
 1. Microsoft
 • Vlera e brandit: 92.72 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 89.95 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 117,000 $
 1. Amazon
 • Vlera e brandit: 100.76 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 177.87 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 100,000 $
 1. Google
 • Vlera e brandit: 155.50 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 110.86 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 113,000 $
 1. Apple
 • Vlera e brandit: 214.48 miliardë $
 • Fitimet vjetore: 229.23 miliardë $
 • Rroga mesatare në kompani: 121,000 $

/USAToday