Vodafone blen ABCom » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 28/10/2019

Vodafone blen ABCom

Share
nga Admin
Tet 28, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Vodafone Albania, kompania më e madhe telefonisë celulare në vend është shtrirë tashmë edhe në shërbimin e internetit fiks. Ajo ka blerë aksionet e kompanisë ABCom.

Burimet zyrtare të Vodafone, pranojnë se është realizuar marrëveshja dypalëshe, ndërsa pritet miratimi i marrëveshjes para se të hyjë në fuqi, nga autoritetet e rregullimit të tregut, AKEP dhe Autoriteti i Konkurrencës.

Abonentët e ABCom do të jenë abonentë të rrjetit fiks, por me kontratata të Vodafone dhe me logon e kësaj të fundit.

Krahas sistemit bankar edhe në tregun e telefonisë, shitblerjet e kompanive janë rritur së fundi.

Tregu i telefonisë ka shënuar rritje vitet e fundit dhe Vodafone është pozicionuar fort në treg edhe pas daljes nga tregu të kompanisë PLUS.

Sipas të dhënave të Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe postare, me një rritje gati 8% të xhiros vitin e fundit, pesha e Vodafone në fushën e telefonisë ka arritur gati 50%, duke bërë që dy operatorët e mëdhenj, Albtelecom dhe Telekom të ndajnë gjysmën tjetër të tregut.

Vete kompania Vodafone bën të ditur se në ditët në vijim do të shpërndajë një njoftim për shtyp për më shumë detaje.

Lexo: Plus Communication largohet nga tregu i telefonisë mobileEvente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00