Vetëm 27 vjeç, shqiptarja boton libër për ‘Universitetin e Oxford’-it » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 19/07/2019

Vetëm 27 vjeç, shqiptarja boton libër për ‘Universitetin e Oxford’-it

Share
nga Eridon Elshani
Kor 19, 2019
-Manages Business Mag Kosovo -Studies Philosophy at University of Prishtina
lexo me teper >

Të rinjtë shqiptarë janë duke arritur suksese të mëdha në botë, jo vetëm në fushën e muzikës dhe sportit por edhe në atë akademike. Njëra nga këto personalitete është 27 vjeçarja nga Shkupi, Vigjilenca Abazi.

Ajo është anëtare e “Emile Noel” në Fakultetin Juridik në New York dhe asistente ne Universitetitin e Mastrihut. Ka doktoruar në Universitetin e Amsterdamit dhe ka qenë një bursiste e Fulbright në Fakultetin Juridik të Kolumbias.

Abazi ka qenë edhe këshilltare në Këshillin Europian. Ajo gjithashtu ka qenë pjesë e ekipit të autorëve që kanë shkruar direktivën për mbrojtjen e informatorëve të Bashkimit Europian, transmeton Gazeta Metro.

Ajo aktualisht është anëtare e bordit të shumë revistave shkencore akademike dhe ka më shumë se njëzet botime shkencore duke përfshirë edhe librin të botuar nga dhe për Universitetin e Oxford-it,“Sekretet zyrtare dhe mbikqyrja në BE”. Ky libër do të jetë një referencë për të gjithë ata që do të arsimohen në universitetet më të mira të botës.

Abazi ka qenë e ftuar të ligjërojë në Universitetin e Oksfordit, Harvard Law School, Universitetin e Kolumbias, NYU (Paris, Firence, Abu Dabi). Ajo gjithashtu është ftuar të prezantojë hulumtimet e saj në Parlamentin Europian dhe atë Holandez.

Gazeta Metro