Vendimmarrja Financiare në Biznes, sipërmarrëset e Dhomës Ekonomike të Gruas marrin njohuri nga trajnimi online

Vendimmarrja Financiare

Dhoma Ekonomike e Gruas ka organizuar ditën Premte, datë 27 Nëntor trajnim mbi Sipërmarrjen Financiare, ku u trajtuan çështje si:  burimet e financimit të një biznesi, kreditë dhe grantet. Në cilat kushte mund të aksesojmë projekte dhe grante kur jemi në kushtet e një biznesi të vogël, të mesëm apo të madh, etj. Trajnimi ka pasur një interes shumë të madh, u vu re pjesëmarrje e konsiderueshme zonjash sipërmarrëse, rreth 50 zonja  të pranishme në trajnim, antare të Dhomës Ekonomike të Gruas si dhe sipërmarrëse të tjera. Për më shumë se dy orë interaktive, zonjat  kanë ndarë shqetësimet dhe pyetje të ndryshe, ku pjesa më e madhe ishte e përqëndruar specifikisht mbi mënyrën se si duhet të operohet për të përballuar me sukses ndryshimet e tregut, pas pandemisë së Covid 19.

Disa tema dhe nevoja që dolën në pah gjatë takimit janë:

  • Si të marketojmë biznesin në vendet fqinje
  • Si mund të kemi akses të bëjmë biznes jashtë Shqipërisë, duke shfrytëzuar kapitalin që kemi në Shqipëri?
  • Si mund të aksesojmë projekte dhe grante në organizma ndërkombëtarë si BERZH, Banka Botërore, etj.
  • Nga vetë grupi doli sërish si nevojë bashkëpunimi dhe ndërlidhja e zonjave në Shqipëri që kanë një biznes.

Duke parë interesin e bizneseve të pranishëm në trajnim Dhoma Ekonomike e Gruas së shpejti do të organizojë trajnime të tjera me temat që erdhën si nevojë e vetë bizneseve.

Lexo: Industria e eventeve dhe COVID – 19: Vlera e një eventi virtual në kohë pandemie

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale