Uranik Begu, mes 20 liderëve të teknologjisë në Europë

Uranik Bregu

Uranik Begu, drejtor ekzekutiv i Innovation Centre Kosovo, renditet mes 20 sipërmarrës të rëndësisëm në fushën e teknologjisë në europë. Ky vit ka siguruar një mundësi për përparime të mëdha në industrinë e teknologjisë, pasi bota lëvizi përpara në adoptimin e biznesit të konsumatorit dhe dixhital në afërsisht tetë javë në fillim të pandemisë COVID-19, sipas firmës konsulente të menaxhimit McKinsey .

Megjithëse kjo krizë globale ka qenë më e dobishme për disa sipërmarrje të teknologjisë se të tjerat, ajo së paku ka siguruar ushqim për të menduar për sipërmarrësit dhe ekspertët e industrisë ndërsa shikojnë se si do të evoluojë në vitet në vijim.

Duke pasur parasysh muajt e parë të trazuar të vitit 2020, këtu janë disa nga udhëheqësit e teknologjisë në të gjithë Evropën që ju rekomandojmë të mbani një vëzhgim për pjesën tjetër të vitit dhe më gjerë. Ato nuk janë në një mënyrë të veçantë.

Miriam Pfister, President, Oxford Entrepreneurs

Miriam Pfister është President i Sipërmarrësve të Oksfordit, shoqëria më e madhe e Evropës për sipërmarrjen, me mbi 65,000 anëtarë në rrjetin e saj. Alumni nga shoqëria kanë themeluar me një vlerë të kombinuar prej mbi 3 miliardë dollarë. Me kohë të plotë, Pfister është një studente doktorature në Universitetin e Oksfordit, ku ajo është një kandidate në psikologjinë sociale dhe shqyrton marrëdhëniet shoqërore dhe rrjetet e miqësisë. Ajo specializohet në fushat e ndikimit dhe inovacionit.

Victor Paradell, Global Director. Cloud, Ingram Micro Cloud

Me seli në qytetin e Barcelonës, Spanjë, Victor Paradell është drejtori global i CloudBlue, një ndarje e ekosistemit kryesor global të cloud dhe platformës së tregtisë dixhitale Ingram Micro Cloud. Me mbi 30 milion pajtime në cloud dhe 80,000 partnerë globalë, platforma CloudBlue përshpejton kalimin nga tregu në të ardhura si për produktet tradicionale ashtu edhe për ato dixhitale. Paradell e përshkruan veten si një udhëheqës ndërkombëtar, mendimtar strategjik dhe ndikues efektiv. Përvoja e tij qëndron në transformimin e bizneseve përmes inkubacionit dhe zhvillimit, si dhe strategjive të tregut të teknologjisë, bashkimeve dhe blerjeve dhe iniciativave të shitjeve. Më parë, Paradell kaloi 13 vjet si nënkryetar i IoT dhe analitikës në grupin e këshillimit të biznesit EMEA me bazë në Barcelona.

Alexa Olteanu, COO, Talos Digital

Lindur dhe rritur në Bukuresht, Rumani, ku përfundoi një pjesë të studimeve të saj universitare, Alexandra Olteanu tani është Zyrtare Kryesore e Operacioneve në zhvillimin e programeve kompjuterike dhe zgjidhjet e tregtisë elektronike Talos Digital. Në Talos, Olteanu praktikisht menaxhon ekipe në të katër vendet e ndryshme dhe e përshkruan veten si të vetë-motivuar, inovative dhe të orientuar drejt qëllimit drejt krijimit dhe zhvillimit të softuerit. Ajo përpiqet të ofrojë projekte në mënyrën më efikase të mundshme, dhe gjithmonë në kohë. Në kohën e lirë të Olteanut, do ta gjeni atë duke udhëtuar, duke punuar për të përmirësuar aftësitë e saj dhe duke u përqëndruar në mësimin e diçkaje të re çdo ditë.

Jag Singh, Managing Director, Techstars Berlin

Jag Singh e përshkruan veten si “një nga investitorët më aktivë të Evropës”, duke kërkuar të investojë me rritje të lartë në Evropë, si dhe SH.B.A. Ai është gjithashtu drejtori menaxhues i Techstars Berlin për sipërmarrësit, një përshpejtues që u ofron atyre mundësi investimi, inovacioni dhe rrjetëzimi. Techstars Berlin ka një portofol me mbi 2,000 sipërmarrës. Dhe si një sipërmarrës vetë, Singh e njeh tregun shumë mirë, pasi ka ndërtuar katër kompani nga e para. Ai është gjithashtu një këshilltar dhe këshilltar për fillimet e teknologjisë në Mbretërinë e Bashkuar. Para se të hynte në fushën e sipërmarrjes dhe inovacionit, Singh kaloi mbi një dekadë duke punuar në politikë si në MB dhe SH.B.A., duke ndihmuar në ekzekutimin e strategjive dhe fushatave politike për politikanë, marka dhe kauza globale.

Jonathan Greechan, Co-Founder, Founder Institute

Jonathan Greechan është bashkëthemeluesi i Founder Institute, përshpejtuesi më i madh në botë.I vendosur në Colorado, ai ka ndihmuar në udhëheqjen e akseleratorit, me më shumë se 35 kapituj në qytete anembanë Evropës, që nga viti 2009 përmes dekadës së saj të parë të ekzistencës, duke e zgjeruar atë në mbi 185 qytete në 60 vende, duke përfshirë 6 kontinente të ndryshme. Founder Institute ka ndihmuar një portofol me mbi 4300 kompani – me vlerë totale mbi 20 miliardë dollarë amerikanë – për të formuar një rrjet global mbështetës dhe për të krijuar një qasje të strukturuar të biznesit, si dhe për të mbledhur mbi 950 milion dollarë financime. Greechan është gjithashtu një anëtar i bordit këshillimor në Oxford Entrepreneurs, shoqëria më e madhe e sipërmarrjes në Evropë. Qeni i tij, për të cilin ai pretendon se është “më i ftohti në planet”, është CMO i Institutit Themelues (Zyrtari Kryesor i Moralit).

Dr. Dina Bayasanova, Founder, PitchMe

Dr. Dina Bayasanova bashkë-themeloi tregun e talenteve PitchMe në 2017, si një mjet për zhvillimin e karrierës dhe kërkimin e punës. PitchMe është një platformë rekrutimi që përdor profilizimin e aftësive dhe algoritmet për të përputhur kandidatët idealë me profesionet në vend të CV-ve, pavarësisht nga prejardhja e tyre. Përveçse një ekspert në industrinë e rekrutimit, Bayasanova gjithashtu këshillon sipërmarrësit në Shoqërinë e Ndërmarrjes Exeter dhe pretendon të jetë një avokat i inovacionit dhe teknologjisë për Burimet Njerëzore dhe arsimin. Para se të themelonte PitchMe, Bayasanova punoi si menaxher i projektit në Zurich Investment Services dhe firma këshilluese globale Oxford International Center.

Radoslav Stompf, CEO, FUERGY

Radoslav Stompf është bashkëthemeluesi i energjisë së rinovueshme FUERGY, i cili synon të zgjedh konsumin e energjisë dhe të maksimizojë efikasitetin e burimeve të ripërtëritshme të energjisë. Këtë e bën duke inkurajuar klientët e tij të shesin energjinë e tyre të tepërt anëtarëve të komunitetit të tyre me një çmim më të lirë në vend që të kthehen në rrjet. FUERGY është kompania e dytë që Stompf ka bashkëthemeluar dhe ai po kërkon të përdorë përvojën e tij 20 vjeçare duke optimizuar në industrinë energjetike Evropiane për të formuar të ardhmen e tregut global të energjisë.

Boris Pfeiffer, CEO, Riddle

Boris Pfeiffer është CEO dhe themelues i Riddle, një krijues kuizesh në internet dhe platformë marketingu që krijon kuize, teste të personalitetit dhe sondazhe për klientët e saj për t’i përdorur si mjete marketingu. Me seli në Saarbrücken, Gjermani, Pfeiffer beson se kuize mund të jenë mjete të fuqishme të marketingut të përdorura për të angazhuar audiencat, për të kualifikuar drejtuesit e rinj të shitjeve dhe për t’u lidhur me softuerin e marketingut për të dërguar ndjekje automatike bazuar në përgjigjet e secilit përdorues. Njohuritë dhe përvoja e Pfeiffer në industrinë e lojrave shtrihet mbi një dekadë, që do të thotë se ai ka qasje në një rrjet të gjerë të kontakteve në komunitetet e lojrave në Evropë dhe Silicon Valley. Para lojrave, përvoja e Pfeiffer ishte në shitje dhe shërbime profesionale. në hapësirën globale të fillimit, duke krijuar biznese të teknologjisë në Azi, Sh.B.A dhe në të gjithë Evropën.

Nadine Khouzam, CEO, CodeNPlay

Nadine Khouzam është një ish-portiere për sipërmarrjen e kthyer në ekipin e hokejve në fushë. Pasi luajti në ekipin kombëtar për shtatë vjet, gjë që e çoi atë në Lojërat Olimpike në Londër 2012, Khouzam themeloi CodeNPlay – një jo-fitimprurëse që mëson fëmijët nga 6 deri në 12 vjeç si të kodojnë robotët dhe pajisjet e lidhura – në 2017. Me seli në Bruksel, CodeNPlay gjithashtu punon me shkollat ​​fillore lokale për të trajnuar mësuesit në mendimin kompjuterik dhe logjikën e programimit. Krahas drejtimit të biznesit të saj, Khouzam gjithashtu punon si një analist i të dhënave në Facebook, në programin e tij të lidhjes së infrastrukturës. Para se të bëhej një sipërmarrëse, Khouzam punoi për një fillestar teknologjik aktiv në të dhënat e mëdha të telekomit, ku fitoi përvojën dhe guximin për të filluar biznesin e saj. Ajo është e apasionuar pas përfshirjes sociale dhe luftimit të ndarjes dixhitale. Khouzam është gjithashtu një Formues Global i Forumit Ekonomik Botëror.

Balint Bene, CEO, bene: studio

Balint Bene ka qenë CEO i Bene Studio – një studio për zhvillimin e aplikacioneve në internet dhe celular për fillestarë – që nga viti 2009. Studio specializohet në strategji dixhitale, zgjidhje të dizajnit dhe zhvillimit për ndërmarrjet në të gjithë botën. Me seli në Budapest, Hungari, ai ka më shumë se 15 vjet përvojë në industrinë e teknologjisë dhe zhvillimin e strategjisë së produkteve – me lidhje të forta në industrinë e HealthTech – si dhe një përvojë në arte.

Jon Fath, COO, Transmetrike

Si Drejtor i Përgjithshëm i Operacioneve në Transmetrics, një kompani parashikuese parashikuese SaaS për industrinë e transportit dhe logjistikës, Jon Fath është përgjegjës për drejtimin e të ardhurave dhe kontribuimin në zhvillimin e produktit. Fath është i ri për ekipin në Transmetrics, një kompani me bazë në Bullgari, e cila punon me teknologji të tilla si parashikimi i kërkesës, mësimi makinerik dhe analitika parashikuese për të rritur efikasitetin operativ për kompanitë. Historiku i Fath qëndron në strategjinë e korporatave, zhvillimin e biznesit dhe anën e blerjeve të bashkimeve dhe blerjeve për kompanitë Fortune 500, të cilat ai i ka udhëhequr në Evropë, Amerikën e Veriut dhe Azi.

Roland Polzin, CMO, Wing

Roland Polzin është bashkëthemeluesi dhe Drejtori Kryesor i Marketingut i shërbimit portier celular, Wing. Shërbimi i pajtimit mujor pretendon të bëjë fjalë për fjalë “gjithçka” për klientët e tij, duke u kujdesur për blerjet, shërbimet e kafshëve shtëpiake, ndihmën e ndërlidhësve, kërkimet, shpërndarjen e ushqimit dhe më shumë, duke përdorur UA për ta bërë shërbimin më të personalizuar. Më parë, Polzin ishte anëtar i forcave të armatosura gjermane, ku ai shërbeu si oficer dhe Shef i Marrëdhënieve me Publikun. Ai gjithashtu ka punuar për qeverinë gjermane dhe Kombet e Bashkuara. Krahas përgjegjësive të tij profesionale, ai është gjithashtu një i diplomuar i kohëve të fundit në MBA, pasi ka studiuar strategji të korporatave dhe transformimin dixhital.

Chantelle Bell, C-Founder, Woman Syrona

Pasi u diplomua me një Master të Biosience Enterprise nga Universiteti i Kembrixhit, Chantelle Bell filloi karrierën e saj në hapësirën e kujdesit shëndetësor si konsulente për kompani të tilla si Philips dhe Procter & Gamble. Gjatë studimeve të saj, Bell u bashkua me bashkë-themeluesen e saj, Anya Roy, për të zhvilluar një pajisje për testimin në shtëpi për kancerin e qafës së mitrës. Dyshja vazhdoi për të gjetur Syrona Women në 2018 për të siguruar një ndihmës dixhital mjekësor për kujdesin shëndetësor të grave. Kompania ofron ndjekjen dhe shqyrtimin, këshillimin dhe edukimin në internet për një sërë çështjesh mjekësore duke përfshirë Endometriozën, infertilitetin, abuzimin seksual dhe shumë më tepër.

Kenn Gudbergsen, CEO, TrainAway

Kenn Gudbergsen është CEO dhe bashkëthemelues i TrainAway, një startup me bazë në Kopenhagë që u mundëson udhëtarëve të zënë të kenë qasje në palestra dhe ambiente fitnesi në të gjithë botën, mbi bazën e pagimit kur ti stërvitesh. Aplikacioni ka partneritet me palestra në mbi 800 qytete në të gjithë 45 vendet për të lejuar udhëtarët të qëndrojnë aktivë ndërsa janë larg shtëpisë. Kompania ka lindur nga dëshira e vetë Gudbergsen për të mbajtur aftësinë gjatë udhëtimit.

Wesley Lorrez, Founder, Toadi

Wesley Lorrez është themeluesi i Toadi, një kompani që beson se robotët punëtorë janë përgjigja për një të ardhme të qëndrueshme. Plani i Lorrez është që këta robotë që ushqehen me AI të fillojnë të kryejnë detyra të thjeshta të tilla si kositja e lëndinës, gjenerimi i rrjedhës së parave dhe prishja e tregut, dhe më pas me këto para, ai shpreson të jetë në gjendje të ndërtojë robotë punëtorë personalë që mund të kryejnë detyrat e nevojshme për të ndërtuar një botë më të qëndrueshme. Mantra e tij personale është “toka, një qytet universal”. Në Belgjikë, nga vjen, Lorrez është gjithashtu një filantrop dhe formimi i tij është krijimi i inovacioneve të produkteve dhe shërbimeve.

Moodi Mahmoudi, CEO, NEXT

Moodi Mahmoudi është CEO dhe themelues i NEXT me bazë në Amsterdam, një platformë e dizajnit të biznesit që u ofron klientëve të saj një proces të drejtuar dixhitalisht që i merr ata nga Idea në Treg. Platforma – e cila premton ta bëjë modelin e biznesit të prekshëm, të shkallëzuar dhe të matshëm – funksionon me emra të mëdhenj si Deloitte, Takeda Pharmaceuticals dhe Otis Elevators. Para se të themelonte NEXT, Mahmoudi ishte Zëvendës President i ofruesve të zgjidhjeve SAP Optimal Solutions dhe themeloi KBMS, një ofrues i zgjidhjeve softuerësh të ndërmarrjeve.

Linda Vermaat, Drejtore, Innofest Nederland

Linda Vermaat është Drejtoresha e Innofest Nederland, duke u ofruar fillestareve të impaktit mundësinë për të shfaqur sipërmarrjet e tyre në festivale, ambienti perfekt për të provuar risitë. Innofest Nederland kërkon të ndihmojë sipërmarrësit inovativë që kërkojnë të kontribuojnë në një botë më të mirë. Krahas burrit të saj, Vermaat është gjithashtu një kineast në TwentieFour, një studio krijuese që ata themeluan për të nxjerrë në pah sipërmarrësit që ndërtojnë bizneset e tyre ndërsa trajtojnë sfidat globale të tilla si ndotja plastike, varfëria dhe pabarazia. Ajo është një skaut fillestar dhe shpesh moderon ngjarje të përqendruara rreth ndikimit të sipërmarrjes, siç është Sfida e Gjelbërt e Lotarisë së Kodit Postar. Vermaat, i cili është i vendosur në Amsterdam, është i frymëzuar nga njerëz që shkojnë përtej dhe më gjerë për të sfiduar status quo-në.

Uranik Begu, Drejtor Ekzekutiv, Innovation Center Kosova (ICK)

Uranik Begu është Drejtori Ekzekutiv i Qendrës së Inovacionit në Kosovë, Republika e Kosovës, në Evropën Juglindore. Qendra e inovacionit synon të lidhë kërkimin shkencor dhe zhvillimin me sektorin e biznesit në mënyrë që të krijojë më shumë mundësi pune. Fokusi i tij është në teknologjinë e informacionit dhe komunikimit, dhe punon si me fillestarët ashtu edhe me kompanitë ekzistuese. Begu është gjithashtu një menaxher i vendit për StartUp Europe Awards, një iniciativë e promovuar nga Komisioni Evropian për të njohur punën e fillestarëve me bazë në BE. Ai është një Drejtor Kapitulli për Startup Grind, një Ambasador Ndërkombëtar për Shoqatën Ndërkombëtare të Inovacionit të Biznesit dhe një Mentor Startup për programin Star Venture.

Daniel Szemerey, Co-Founding Director, Health Venture Lab

Daniel Szemerey është drejtori bashkëthemelues i Laboratorit të Shëndetit me bazë në Budapest, një përshpejtues që mbështet fillimet e kujdesit shëndetësor nga e gjithë Evropa duke punuar drejt inovacionit në industri. Përshpejtuesi ofron një program 6-mujor që lejon fillestarët të krijojnë një rrjet, të fitojnë njohuri në fushën e kujdesit shëndetësor dhe të krijojnë tërheqje nga faza e produktit minimal të zbatueshëm të biznesit të tyre. Szemerey është gjithashtu një anëtar i programit Catalyst Europe, i cili synon të rrisë ndikimin e kërkimit biomjekësor.

Nikolay Storonsky, CEO, Revolut

Nikolay Storonsky është themeluesi dhe CEO i fintech Revolut me bazë në MB, njëbrirëshi me rritjen më të shpejtë të Evropës, të cilin Deloitte gjithashtu e quajti kompaninë e saj të teknologjisë financiare në Mbretërinë e Bashkuar me rritjen më të shpejtë në 2019. Fintech ka pothuajse nëntë milion përdorues të llogarisë personale, shëndeti financiar i të cilëve është përparësia kryesore e Revolut . Shërbimet e saj variojnë nga sigurimi i aksesit pa pagesë për ATM-të jashtë vendit dhe shkëmbimet e valutave, deri te pagesat e transferimit global. Storonsky filloi karrierën e tij si një tregtar i Derivateve të Kapitalit në firmën globale të shërbimeve financiare Lehman Brothers dhe bankën e investimeve Credit Suisse.

Entrepreneur

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale