U diplomuan në Tiranë, suksesin e korrën jashtë
Përditësuar së fundmi: 26/04/2019

U diplomuan në Tiranë, suksesin e korrën jashtë

Share
nga Ornela Trupja
Pri 26, 2019

Kanë përfunduar studimet në universitetet e Tiranës dhe suksesi i tyre ka arritur të kalojë kufijtë. E përmendin me krenari faktin që kanë studiuar në Shqipëri dhe kjo është si një vlerë e shtuar për vendin e universitetet.  Ato punojnë në kompanitë më të mira në botë.Edhe pse Shqipëria nuk i dha mundësinë për të zhvilluar një karrierë të suksesshme, ai mori bazat e shëndetshme në fushën e inxhinierisë, për t’a bërë suksesin në Amerikë. Arben Cenko falë përvojës shumëvjeçare dhe njohurive të marra në universitet, ka arritur që studimet e tij të publikohen me sukses në USPTO ( United States Patent and Trade Office), tre patenta që kanë lidhje dhe po përdoren nga kompania në të cilën ai aktualisht punon.

Ndër vite ai ka punuar në disa poizicione të rëndësishme në kompanitë si OCLAP Srl (1996- 2001) në pozicionin e Menaxherit të Paisjeve/Stampave. Në Regaskiss (ITW) Product Design Engineer nga 2001 -2008 Windsor Ontario/Canada. MART WELD & AUTOMATION Inc. 2008-2011 si zëvendës President i Kërkim, Zhvillim, Projektim i Oldcastle, Ontario/Canada, Synchron Design & Automation, si konsulent për Kërkim-Zhvillim-Projektim në fushën e automateve dhe robotëve si dhe Abicor Binzel Inc 2016, ku është aktualisht si Menaxher në Kërkim-Zhvillim-Projektim.

Lexo:  Arben Cenko, inxhinieri i suksesshëm në Amerikë falë studimeve në Tiranë

Aleksandër Bello është 25 vjeç, por përvoja dhe idetë e tij nuk kanë lidhje me moshën. Është pa dyshim një mendje e ndritur, që e tejkalon moshën biologjike. I riu nga Tirana, prej mëse 2 vitesh punon në kompaninë WhatsApp, në Karolinën e Veriut, në pozicionin e inxhinierit të software-ëve. Mirëpo veç kësaj, kompania i ka besuar edhe një detyrë tjetër të rëndësishme: atë të identifikimit dhe përfshirjes së talenteve të reja në këtë fushë. Për një djalë që kishte studiuar në gjimnazin “Harry Fultz” në Tiranë, ishte e paimagjinueshme të bëhej pjesë e një kompanie gjigante.

Lexo:  Aleksandër Bello, shqiptari që punon prej dy vitesh në kompaninë globale, WhatsApp

Durim Klaiqi student në Fakultetin e Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierisë, në UBT dhe që është pjesë e stafit të kompanisë botërore të Samsung. Aty ai mban pozicionin si Theme Designer, duke u bërë kështu shqiptari i parë që bëhet pjesë e stafit të kësaj kompanie. Klaiqi arriti të bëhet pjesë e kësaj kompanie pasi kishte përpiluar një portofol që jepte shembuj konceptual për stilin e dizajnit, e cila u vlerësua pozitivisht nga ekipi i Samsung në dy pika kryesore, dizajn kualitativ dhe një trajtë unike e dizajnit. Klaiqi është duke punuar në sektorin kompanisë së quajtur “Samsung Themes”, i cili është një shërbim që ofron personalizimin e pajisjes Android, përmes ndërrimit të User Interface.