Tregtoni produkte me akcizë? Jeni nën vëzhgimin e Drejtorisë së Doganave » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 19/08/2019

Tregtoni produkte me akcizë? Jeni nën vëzhgimin e Drejtorisë së Doganave

Share
nga Admin
Gus 19, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Bizneset që tregojnë produkte të akcizës do të jenë në fokus të administratës doganore. Doganat pritet të shtojnë kontrolle dhe verifkime si pjesë e planit operacional anti-informalitet.

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë Anila Denaj në një dalje për shtyp me Drejtorinë e Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave Arlind Gjokutaj, tha se efektet e para të anti-informalitetit po ndihen në buxhet pasi po realizohet plani i të ardhurave.

Përsa i përket akzicës, Denaj tha se, karburantet nuk do të jenë i vetmi sektor në vëmendje. Pijet alkolike, duhani dhe kafeja do të përfshihen në planin kundër informalitetit.

“Prioritet i muajit gusht kanë qenë produktet e akcizës. Administrata doganore ka analizuar me detaj të dhënat e diponueshme dhe ka përgatitur një listë paraprake të subjekteve që do të inspektohen. Kontrollet konsistojnë në verifikime të detajuara fizike dhe dokumentare. Verifikimin me përputhshmërinë e deklarimit me të dhënat e sistemit informatik”, tha Ministra e Financave.

Lexo: Tatimet u dërgojnë letër bizneseve. Deklaroni të ardhurat

Muajin e kaluar, importi dhe konsumi i produkteve të akcizës si dhe niveli i të  ardhrurave të arkëtuara nga administrata doganore janë rritur, si rezultat i rritjes së kontrolleve.

Më konkretisht të ardhurat nga akciza për muajin korrik ishin 4.86 miliardë lekë, ose gati 18% më shumë se e njëjta periudhë e vitit të kaluar. Kjo rritje është hasur edhe në gjysmën e parë të muajit gusht.